I Swear »

Soalan bocor kertas karangan Bahasa Melayu Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2009


Soalan bocor kertas karangan Bahasa Melayu Sijil Pelajaran Malaysia 2009.

Bahagian A: Pemahaman

Baca cerpen di bawah dengan teliti dan kemudian jawab soalan berikutnya dengan menggunakan perkataan anda sendiri.

Pada suatu hari ketika Saiful sedang membancuh kopi Ali Cafe di sebuah kondo yang dirahsiakan lokasinya, Perogol datang mendekati Saiful dengan wajah penuh nafsu berahi. Perogol merasa amat gersang kerana sudah sekian lama tidak mengecapi nikmat bercumbu dan nekad untuk meratah tubuh Saiful dengan kesempatan berdua-duaan yang ada ini. Perogol lantas berkata, “Mari Saiful ku sayang, mari sini hahahahaha!” Saiful berasa ketakutan dan menjawab, “Eh jangan… tak mahu.. aku tak rela, tolong-tolong tak mahu!” Perogol tidak mempedulikan rayuan Saiful lalu dengan bengis mengherdik “Aku kata mari-mari! Cepat!! buka seluar!!”

Nafsu Perogol sudah memuncak dan tidak dapat dibendung lagi, lantas dia menghampiri Saiful dan merangkul Saiful dengan begitu ganas sekali. Saiful cuba melawan tapi tidak mampu. Tubuhnya telah lemah longlai tiada tenaga dan tidak berupaya mengatasi tenaga Perogol itu.

Baju Saiful disentap dengan kuat oleh Perogol. Dengan sekali sentap sahaja terlucutlah baju cap Pagoda Saiful dari batang tubuh Saiful. Sekali lagi Salful cuba melawan. Namun apakan daya, kekuatan perogol itu amat luar biasa sekali. Perogol itu memerhati batang tubuh Saiful yang sasa dengan begitu ghairah sekali sambil ketawa.

“Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Wah indah sungguh tubuh mu Saiful…. Mari Saiful ku sayang….Ha! Ha! Ha! Ha!”

Maka dengan rakus si Perogol itu menarik seluar yang membungkus punggung Saiful. Dengan sekali sentap sahaja, bertarabur segala butang yang ada pada seluar Saiful maka terlucutlah seluar dari tubuh Saiful. Apa yang tinggal pada Saiful hanyalah sehelai seluar dalam yang berwarna merah jambu. Melihat seluar dalam Saiful yang berwarna merah jambu itu menambahkan lagi ghairah Perogol.

Saiful hanya mampu terbaring dalam keadaan yang lemah longlai, merelakan dalam paksa tindakan Perogol. Tanpa membuang masa lagi, Perogol merentap seluar dalam Saiful, maka terdedahlah batang tubuh Saiful tanpa seurat benang. Melihat tubuh Saiful yang montok itu, Perogol sudah tidak sabar lagi untuk memulakan dayungan bahtera nikmat bersama Saiful.

Dengan gagah dan penuh ghairah, Perogol menonggengkan tubuh Saiful dan terus meradakkan senjata tumpulnya ke dalam lubang nikmat Saiful yang sedang kelemahan. Maka bermulalah dayungan Perogol dengan penuh rakus beberapa minit sehingga mencapai kemuncak kepuasan. Tubuh mereka basah kuyup dengan peluh nikmat sesudah bahtera dayungan dilabuhkan. Perogol mencapai kotak rokok Malboro yang berada di tepi katil dan menyalakan sebatang rokok di kala Saiful masih terbaring tertonggeng keletihan di sisinya.

(Cerita di atas hanya fantasi dan imaginasi liar penulis semata-mata, tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang telah tiada, jika ada itu semua adalah kebetulan. Percayalah, dunia ini penuh dengan kebetulan.)

Sila jawab semua soalan di bawah berdasarkan cerpen di atas.

Soalan:

1. Pada pendapat anda, berapakah umur Perogol dan berapa umur Saiful?  Berikan alasan yang sesuai kepada jawapan anda. [10 markah]

2. Kopi AliCafe yang diminum oleh Saiful tidak memberikan kekuatan kepada dia seperti yang diiklankan. Kenapa Saiful begitu cepat merasa lemah longlai? Pada pendapat anda apakah yang telah berlaku? kepada Saiful setelah meminum kopi AliCafe? [20 markah]

3. Pada pendapat anda, adakah mungkin Perogol yang ganas itu berusia 61 tahun? Pada umur 61 tahun, apakah yang mungkin menjadi rahsia Perogol untuk mengekalkan nafsu seks yang tinggi dan memiliki daya kekuatan yang gagah?  Sila jawab berdasarkan pengetahuan am anda. [30 markah]

4. Sekiranya Perogol berusia 61 dan Saiful merupakan yang muda belia kenapakah Saiful tidak melawan dengan sungguh-sungguh semasa di dirogol walau pun beliau masih muda , gagah dan bertenaga? Mengapakah Saiful lembik seperti sotong? Adakah Saiful tersalah minum kopi Kacip Fatimah yang disangkakannya kopi Tongkat Ali AliCafe?  Huraikan pendapat anda. [25 markah]

5. Apakah jantina sebenar Saiful ini? Perempuan atau pondan? Atau kedua-duanya? Berikan alasan yang sesuai kepada jawapan anda. [5 markah]

 

Tags: , , , ,

You probably want to check out these posts as well:

346 Responses to “Soalan bocor kertas karangan Bahasa Melayu Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2009”

  1. ellyda zsazsa wrote on Aug 22, 2008 at 12:51 pm

    1) pada pendapat saya umur mangsa rogol sepatut nya dalam lingkungan 23 tahun manakala si perogol pula berumur dalam lingkungan 60 tahun

    2)pada pendapat saya kopi alicafe tu tidak member ape2 kesan kepada kekuatan saiful. memang dia cepat lemah secara semulajadi. jadi kopi alicafe yg diminumnya itu hanya lah untuk penghilang dahaga beliau.

    3)apa-apa kemungkinan adalah “possible”. mungkin si perogol itu mengambil viagra secara tetap atau dia mengamalkan perubatan tradisional untuk memperkuatkan tenaga batin beliau.

    4)merujuk kepada soalan di atas, saiful sudah lemah seperti sotong, mungkin kerana sebab ini dia tidak melawan malah merelakan. juga kemungkinan minuman saiful telah di”spike” dgn ubat untuk melemahkan tenaga beliau. pada pendapat saya saiful tidak tersalah minum kacip fatimah. jika dia tersalah minum kacip fatimah maka dia mungkin akan bersikap seperti perempuan di kemudian hari.

    5)pada pendapat saya saiful pun tidak pasti sama ada dia adalah lelaki ataupun perempuan atau dia boleh menggunakan terms “not sure” seperti yg banyak digunakan dalam myspace. mungkin juga kedua dua nya sekali kerana dia ada sudah bertunang dan juga menjalinkan hubungan dengan lelaki lain.

    [Reply]

    Devil Reply:

    @ellyda zsazsa,

    Jawapan soalan ke-5 sangat pendek jer…

    [Reply]

    Nicholas Reply:

    @Devil,

    [Reply]

    Samsul Reply:

    @Nicholas, hehhhhh
    siapa lah yang hhantar soalan karangan yang paling bodoh ini >>>tlh la jgn mcm mcm hantar yaa???
    Ada kala ada juga menyakitkan hati pembaca apatah lagi klu pelajar yamg pintar.Namun,di sini menyatakan bahawa jgn sebarkan yang bukan bukan ya.

    its me Reply:

    @Nicholas,
    oh my! samsul is true. and hey! me, as a student was get onto a wrong website! and sure ure elder than me, and sure u ever go to school before. im here to find an information about this spm. sudah tentu awak prnah sekolah, dan tahu apa itu BURUK atau BAIK. kalau tak pernah sekolah, mmg patut otak awak rosak camni tapi masalah nya, org yg tak sekolah pun tahu cara dan peraturan menggunakan INTERNET!!

    fatiha teeya Reply:

    @Nicholas, btul 2 x baik…

    asdas Reply:

    @ellyda zsazsa, sayang kamu.

    [Reply]

    adeh Reply:

    @ellyda zsazsatokmu blake??
    tp aku stim baca

    [Reply]

  2. mog wrote on Aug 22, 2008 at 1:43 pm

    :up: :up: :up:

    Cerita 18SX dalam kertas soalan SPM…satu lagi kaedah efektif untuk menarik minat kalangan pelajar terhadap bahasa kebangsaan dan kebanggaan Malaysia.

    [Reply]

  3. melbie wrote on Aug 22, 2008 at 2:21 pm

    *smacks bong’s arm* Kurengz ko sana!! Ingatkan apalah cerita lucah yang ko karang tadi! Hahaha

    Bagi mendapatkan jawapan tepat kepada soalan-soalan yang dikemukakan di atas bolehlah merujuk kepada entri-entri terdahulu didalam blog ini. Sekian, harap maklum!

    :up:

    [Reply]

  4. drumsticks wrote on Aug 22, 2008 at 3:20 pm

    lol.. didn’t know what this was till read melbie’s reply…….. HAHAHAHHA

    [Reply]

  5. clement wrote on Aug 22, 2008 at 3:47 pm

    1. umur ada kena mengena? ha ha. perogol sepatutnya muda kerana nafsu terlalu kuat.

    2. kerana tongkat ali yg diminumnya sudah expire.
    3. tidak mungkin. kerana lelaki umur 61 terlalu lemah… meraka pun aga masalah untuk kencing malam, apatah lagi untuk mempunyai nafsu yang begitu kuat. ha ha
    4. pondan, kerana semus cerita pondan begitu bah…

    ha ha…

    [Reply]

    lala Reply:

    @clement, hahaha… urg sabh bah…..

    [Reply]

  6. lola wrote on Aug 22, 2008 at 7:39 pm

    hahahahahah…can score A1 for this Pemahaman Paper!

    [Reply]

  7. Zephyr wrote on Aug 22, 2008 at 7:46 pm

    “siew 9 sei ngo la” (cantonese) :lol:

    da best part is alicafe, baju cap pagoda, rokok malboro, kesian la brand semua tu, tiba-tiba kena drag ke dalam water :razz:

    u rocks :up:

    [Reply]

  8. bongkersz wrote on Aug 22, 2008 at 9:05 pm

    Jawapan amat bernas, akan tetapi tidak menggunakan huruf besar dan huruf kecil dengan betul serta menyelitkan perkataan Bahasa Inggeris :P

    Hahaha! Nang dah boring gilak sampe polah karangan kedak tok. Apa nama cikgu BM kita dolok? Mesti nya bangga dengan aku tok :P

    [Reply]

  9. bongkersz wrote on Aug 22, 2008 at 9:13 pm

    :grin: Tiada yang SX dalam karangan saya, tiada menyebut perkataan-perkatan lucah atau yang tidak dibenarkan haha! If my BM teacher read this, he will kill me LOL!

    [Reply]

  10. bongkersz wrote on Aug 22, 2008 at 9:15 pm

    What you got for your BM paper Lola? :P

    [Reply]

  11. bongkersz wrote on Aug 22, 2008 at 9:16 pm

    Hey, your Bahasa Melayu cannot be so bad right? C’mon, it is a national language :P

    [Reply]

  12. bongkersz wrote on Aug 22, 2008 at 9:19 pm

    Hey bro! Sorry I rarely pay visit to your blog lately.. kinda busy and at office I cannot access blogspot haha! How are you? :P So do you drink Ali Cafe? Wear Pagoda shirt? Smoke Malboro? :lol: :lol:

    [Reply]

  13. bongkersz wrote on Aug 22, 2008 at 9:29 pm

    clement, as a young man, your nafsu kuat or not? hahaha! you heard pondan stories before eh?

    [Reply]

  14. drumsticks wrote on Aug 22, 2008 at 9:53 pm

    eerrr.. with a lot of guessing yes i guess i could understand. its a matter of not using/reading BM for a very long time.

    [Reply]

  15. Jehan Bakar wrote on Aug 22, 2008 at 9:55 pm

    FUNNNEEEEE!!!! :grin: :up:

    This kind of writings should find itself into the annals of history!

    [Reply]

  16. nono wrote on Aug 22, 2008 at 10:09 pm

    bila you jadi penggubal soalan bongkersz?? :razz: hahaha!

    [Reply]

  17. bongkersz wrote on Aug 22, 2008 at 10:39 pm

    Hello Jehan! :) I got a friend with the same name as well. No, not Jehan Miskin haha! Nur Jehan. Thanks for dropping by! Hope to see you around again :wink:

    [Reply]

  18. bongkersz wrote on Aug 22, 2008 at 10:41 pm

    Boleh tahan not? :P Ada gaya? Kelak mok mintak Kolej Bujang ambik aku jadi cikgu Bahasa Melayu. :oops:

    [Reply]

  19. clement wrote on Aug 22, 2008 at 11:08 pm

    mine? super! ha ha, no, i dun hear stories.. i see them

    [Reply]

  20. mrcoolku wrote on Aug 22, 2008 at 11:51 pm

    creative posting. when got part 2? still in process. ok, right here waiting. :up:

    [Reply]

  21. |1f34|-|1r3 wrote on Aug 23, 2008 at 12:08 am

    beb..aku xnak soalan bocor..aku nak jawapan bocor !!

    [Reply]

  22. MATCSI wrote on Aug 23, 2008 at 1:39 am

    Ha ha ha…your flaccid mind has finally awakened!

    Can I try to answer?

    1. Umur perogol tu sekitar 50 an, berasal dari Mongolia dan Saiful @ Sarafina baru lima belas tahun sebab dia masih anak dara sunti.

    2. Sebab sarafina tak tahu yang kopi Alicafe tu dah dicampur C4 – sejenis bahan yang boleh meledakkan perasaan ingin mengawan.

    3. Tidak sama sekali. Perogol itu hanya berumur sekitar 50 an. Rahsianya adalah dia telah memasang sejenis alat yang dipanggil Scorpene kat senjata tumpulnya dan disapukan dengan Jif supaya dapat merogol dengan berkesan tanpa meninggalkan kesan calar.

    4. Tidak sama sekali. Sarafina hanya melakukannya demi Agama, Bangsa dan Negara. Begitulah sucinya pengorbanan Sarafina ibarat seorang gadis sunti bernama Embun. Semasa dirogol Sarafina ada berkata “Tolong jangan rogol aku…aku tak rela” sambil mengangkang dan menghulurkan juburnya ke muka perogol dengan seluas-luasnya.

    5. Sarafina adalah lelaki sejati yang macho, dan berani. Tidak gentar apa jua cabaran dan tohmahan kerana itu dia nak jadi Pilot! Sebab tu dia boleh nak pecahkan kepala orang dan cabar mencabar serta bersumpah laknat. Siapa berani lawan?

    (…jawapan yang diberi adalah fantasi semata-mata. Segala persamaan adalah kebetulan. Dunia ni kan banyak kebetulan…)

    [Reply]

  23. aeropama dot com wrote on Aug 23, 2008 at 1:50 am

    ini adlh entri plg kool pernah aku baca :up:

    :eek: aku nk jwb soalan SPM tu, tapi sebab aku takade slip kelayakan masuk peperiksaan, maka aku tak dapat nak jwb

    [Reply]

  24. NoktahHitam wrote on Aug 23, 2008 at 2:47 am

    1 – Perogol 26 tahun, Saiful 15 tahun

    2 – Sebab Saiful under age, Ali Cafe effective lepas baligh je

    3 – Tidak, pendapat saya perogol berumur 26. Di pakai Sensaoil

    4 – Sebenarnye Saiful ni suke menerime dari memberi, cume terbawak2 ke alam lain sekali.

    5 – Saiful bukan kedua-dua. saiful adalah antare maknyah yg berlegar di kota raya lebih pukul 12.

    Cikgu, markah penuh la ni!

    Nice one bongker. Super nice!

    [Reply]

  25. NoktahHitam wrote on Aug 23, 2008 at 2:48 am

    Name che gu kau mungkin Anwar.

    [Reply]

    lawyer Reply:

    poyo tul ingat kan soaln bocor betul2 punyew…..

    [Reply]

  26. NoktahHitam wrote on Aug 23, 2008 at 2:49 am

    I (a Malay) like myself also find it hard to comprehend :razz:

    [Reply]

  27. NoktahHitam wrote on Aug 23, 2008 at 2:51 am

    laurasarina, this is a combination of my ex-es name. One caucassian, one sabahan.

    sure bong scored A1 long time ago.

    [Reply]

  28. NoktahHitam wrote on Aug 23, 2008 at 2:52 am

    deym pedas!

    [Reply]

  29. angeles wrote on Aug 23, 2008 at 2:59 am

    HAHAHAAAAAHAHAHA!!!

    memang banyak kebeTULAN!! hahahahaa.. ya tuhanku.. ahahahahaa.. sudah lama beta tak tergelak begitu kuat semasa membaca belog hahahahahaa!

    [Reply]

  30. suituapui wrote on Aug 23, 2008 at 10:41 am

    6 Adakah saiful itu mangsa…dan adakah anda pasti atas jawapan anda?

    [Reply]

  31. drumsticks wrote on Aug 23, 2008 at 10:46 am

    serious? bong’s bm must be extraordinary..

    [Reply]

  32. Chibster wrote on Aug 23, 2008 at 11:05 am

    :lol: :grin: :up:

    [Reply]

  33. fara wrote on Aug 23, 2008 at 12:54 pm

    waaaaaaaaaaaaaa scary +_+”

    [Reply]

  34. Clare wrote on Aug 23, 2008 at 1:46 pm

    Sungguh indah petikan di atas :up:

    Biar beta cuba menjawab soalan-soalan tersebut.
    1. Berdasarkan petikan di atas, umur Perogol dan Saiful tidak dinyatakan. Oleh itu, pada pendapat saya, dengan merujuk kepada arahan yang telah diberikan iaitu “Sila jawab semua soalan di bawah berdasarkan cerpen di atas.”, soalan ini tidak berkaitan. :razz:

    2.Berdasarkan cerpen di atas juga, Saiful hanyalah membancuh kopi AliCafe sahaja. Dia tidak sempat meminum hasil bancuhannya ketika Perogol mendekatinya. Oleh itu, kopi tersebut tidak memberikan apa-apa kesan kepada Saiful.

    3.Pada pendapat saya, Perogol yang ganas itu berkemungkinan berusia 61 tahun. Perogol mampu mengekalkan nafsu seks dan kekuatan fizikal pada usia 61 disebabkan beberapa faktor:

    a, Perogol mungkin dipenjarakan sebelum ‘menyerang’ Saiful dan semasa di dalam penjara, Perogol mungkin diasingkan daripada banduan yang lain. Segala nafsu yang terpendam meluap-luap setelah dia dilepaskan.

    b, Perogol kerap melanggani perkhidmatan seks, iaitu pelacur atau bohsia. Seseorang pernah memberitahu saya bahawa semakin kerap seseorang lelaki itu mejalankan hubungan seks, semakin kuat nafsu dan kekuatan fizikalnya kerana seks merupakan sejenis senaman juga :grin:

    4. Saiful tidak melawan kerana dia sendiri tengah syok menikmati perasaan ‘dikuasai’.

    5. Saiful merupakan jantan tulen. Akan tetapi orientasi seksualnya mungkin berlainan daripada jantan-jantan normal yang lain. Saiful adalah homoseksual (hubungan sejenis) :wink:

    Berapa markah yang saya dapat, Cikgu Bong?

    [Reply]

  35. bongkersz wrote on Aug 23, 2008 at 3:16 pm

    what so scary fara? :P

    [Reply]

    kimhana Reply:

    kinda cm knl jer.,..

    [Reply]

  36. Zephyr wrote on Aug 23, 2008 at 6:05 pm

    I’m a bit sick here bro :smile: , juz done with all those assignments n tests…..now waiting for final which coming in 2 weeks :mrgreen: .

    I’m strong….so dun need ali cafe :up:

    I’m dun wear pagoda t-shirt….coz my body is too sexy too be covered :grin:

    Smoke Malboro?….I said no to smoking :cool:

    Have a nice day, dun get overworked like me. Remember to get enough rest :up:

    [Reply]

  37. cibol wrote on Aug 24, 2008 at 2:48 am

    Saiful sebenarnya seorang jambu yang memangaiseh men cibai tak ingat mia la .. ha ha ha. Dude, I’m against “swearing in the name of God” at all cost!

    [Reply]

  38. clement wrote on Aug 24, 2008 at 10:00 am

    ha ha, buay tahan…

    [Reply]

  39. zewt wrote on Aug 24, 2008 at 11:10 am

    hahahahahaha….

    saya pasti… banyak pelajar akan lulus dengan cermelang!

    [Reply]

  40. ellyda wrote on Aug 24, 2008 at 3:18 pm

    tak ingat bong score A1 ka sik.. yg pasti nya aku A2 jak

    [Reply]

  41. ellyda wrote on Aug 24, 2008 at 3:19 pm

    now najib is also swearing

    [Reply]

  42. Man-D wrote on Aug 24, 2008 at 8:37 pm

    hahahah…Bong, U R good when it comes to this (same sex orientation I mean…lol) But really, ur BM so powerlah Bong…macam itu Tongkat Ali POWER Root….ho ho ho… :up: one Bong!

    [Reply]

  43. melbie wrote on Aug 24, 2008 at 9:07 pm

    one Bong? Tu salah brand tu Man-d.. one now, one nescafe tu kan ko ingat hhahhaa …

    tapi walau apapun, sesi menjawab soalan-soalan tersebut di atas menjadi semakin hangat… bilakah keputusan akan dikeluarkan?

    [Reply]

    kimhana Reply:

    KEBETULAN??? berlaku kt ko kew….hehehe

    [Reply]

  44. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:27 pm

    haha! A1 pun.. never get any sagu hati :P

    [Reply]

  45. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:29 pm

    you always go see pondans? what business? :shock:

    [Reply]

  46. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:30 pm

    part 2 needs to wait bro, if i have any :)

    [Reply]

  47. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:30 pm

    jawapan sendiri cari lah, pemalas betul :lol:

    [Reply]

  48. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:32 pm

    Hello MATCSI :lol:

    Being here before? Thanks for dropping by dude :up:

    Anak dara sunti? Kenapa pilih main belakang kalau macam tu.. LOL!

    Yea, di Malaysia semuanya berlaku atas kebetulan.

    [Reply]

  49. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:33 pm

    takder slip, gagal terus :P

    [Reply]

  50. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:35 pm

    Aku tengok iklan Sensaoil hari tu :grin:

    Potong markah sikit, pakai Bahasa Inggeris dan salah ejaan :P

    [Reply]

  51. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:35 pm

    His name is Sheffudin. Now I remember :D

    [Reply]

  52. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:37 pm

    Are you sure bro? Don’t flatter me, my guard is up! :D

    [Reply]

  53. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:41 pm

    what ex-es name? :D

    [Reply]

  54. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:49 pm

    Bila kali terakhir tuanku gelak begitu? :P

    [Reply]

  55. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:50 pm

    All the best for the final bro :up: Yes, get a good rest!

    [Reply]

  56. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 9:51 pm

    Soalan tambahan tidak dilayan. Pelajar hanya diminta menjawab soalan, bukan menanya soalan. :grin: :grin:

    [Reply]

  57. mar wrote on Aug 24, 2008 at 9:58 pm

    Hahaha…since when BM SPM paper the “cerpen” so SX? LOL! Btw,my BBF says: Wakakakakakakaka!!!

    [Reply]

  58. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 10:01 pm

    ‘memang aisehman cheebuy tak ingat?’ that’s deep :p I am against swearing in the name of God, I don’t mind he swears on his butt worm.

    [Reply]

  59. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 10:03 pm

    Sudah tentu. Mutu Bahasa Melayu akan pasti meningkat!

    [Reply]

  60. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 10:05 pm

    Yes, Tajol Rosli also. God’s name is used in vain. These maggots will rot in hell for that, well if hell exists.

    [Reply]

  61. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 10:09 pm

    Ahaks Man-D! :D Damn, I didn’t know me so good in that orientation hahahaha!

    [Reply]

  62. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 10:11 pm

    Saya kecewa dengan tahap pemahaman pelajar-pelajar tua masa kini. :cry: :cry: :cry: HAHAHA!

    [Reply]

  63. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 10:16 pm

    Your BM very good Clare :up:

    90 markah, tolak kesalahan ejaan dan penggunaan perkataan yang tiada dalam Bahasa Melayu. :razz:

    [Reply]

  64. bongkersz wrote on Aug 24, 2008 at 10:23 pm

    Alaf baru mar. what so SX? Never mention any private part. :grin:

    [Reply]

  65. foongpc wrote on Aug 25, 2008 at 12:07 am

    Wow! Jika semua kertas BM macam ini, best lah! Tentu ramai boleh dapat A1. haha!

    [Reply]

  66. aeropama dot com wrote on Aug 25, 2008 at 12:33 am

    ayark! aku kene amik kertas july la gamaknye :razz:

    [Reply]

  67. |1f34|-|1r3 wrote on Aug 25, 2008 at 2:45 am

    kalau orang tuh btol2 rajin..soalan bocor pon dia xnak tau…kalau dapat jawapan bocor n soalan bocor…mana yg ko nak ? :twisted:

    [Reply]

  68. suituapui wrote on Aug 25, 2008 at 7:56 am

    Ini masaalah kebanyakan ramai guru!!! Tidak menggalakkan KBKK! Kemahiran Befikir! Tak hairan lah…produk produk sekolah dan universiti sekarang macam tiada otak!!!

    [Reply]

  69. bongkersz wrote on Aug 25, 2008 at 10:14 am

    Inilah masalah kebanyakan pelajar, tidak membaca soalan dan keperluan kertas peperiksaan dengan teliti dan berlagak pandai. Pelajar-pelajar amat digalakkan untuk menunjukkan Kemahiran Berfikir mereka kena pada tempatnya dengan menjawab soalan-soalan yang diberikan. :grin: :grin:

    [Reply]

  70. bongkersz wrote on Aug 25, 2008 at 10:14 am

    dapat dua-dua, dua-dua lah aku nak :grin:

    [Reply]

  71. |1f34|-|1r3 wrote on Aug 25, 2008 at 12:42 pm

    cis…ko memang tamak !! :$:

    [Reply]

  72. jonathan wrote on Aug 25, 2008 at 12:46 pm

    Boleh dapat markah jawab dalam bahasa Inggeris kah.

    Answer 1.
    I swear I don’t know the ages of both the perogal and Swearful

    Answer 2.
    I swear the AliCafe not as Tongkat Ali as claimed and I swear Swearful used it as lubricant than drank it

    Answer 3
    I swear at 61 a person can still swear whether it can tegak or not not the question. As long as at 61 your can still swear

    Answer 4
    I swear he buat report not because of AliCafe or Kacip Fatimah. It’s becoz Swearful didn’t get enough from 61 year old and not as hebat as he likes it

    Answer 5
    I swear he is a bi as he has the best of both HOLES.

    And cikgu… Sorry I swear I cannot write BM only can read and understand. I swear I didn’t get bocor answer to cheat. I swear I tell you I really swear I no bohong jawapan. I also can make Statutory Declaration to swear I no lie one.

    [Reply]

  73. bongkersz wrote on Aug 25, 2008 at 12:50 pm

    I was about to give you full mark, because since you swear it must be true right? Nothing but the truth, if you dare to swear. But you didn’t mention you swear on what :P So, no mark. Haha! :grin:

    [Reply]

  74. suituapui wrote on Aug 25, 2008 at 1:45 pm

    Tak semestinya. Misalnya dalam Pendidikan Moral, yang saya dengar, pelajar perlu beri jawapan yang pemeriksa ingin…Jika jawapan sendiri, walaupun lebih logik dan bijak…SALAH!! Itulah sebabnya,semua tak bermoral langsung!

    [Reply]

  75. bongkersz wrote on Aug 25, 2008 at 1:52 pm

    Sudah tentu, kerana itu sistem pendidikan Malaysia. Soalan-soalan di blog ini tidak terikat dengan mana-mana sistem pendidikan sedia ada di Malaysia. Penilai dan pemberi markah adalah penulis blog ini. :grin:

    ps: I hate Pendidikan Moral but it’s easy to score, main hafal only. Totally crappy subject.

    [Reply]

  76. Bengbeng wrote on Aug 25, 2008 at 3:24 pm

    phew, ur blogging has gone up to new dimensions. whoever is the perogol or dirogol, w can see who is benefiting the most from it now on the national stage.

    [Reply]

  77. teddY wrote on Aug 26, 2008 at 4:23 am

    After so many years of not speaking Malay on a regular basis, I couldn’t completely wrap my little brain around the questions but I definitely understand the AliCafe thing :D hahahaha! It really cracked me up! :grin: it will be great if the questions are really published and the best responses are chosen from readers, heh!

    [Reply]

  78. ellyda zsazsa wrote on Aug 26, 2008 at 10:59 am

    probably laura and serina

    [Reply]

  79. ellyda zsazsa wrote on Aug 26, 2008 at 11:03 am

    yakah? aku da sik ingat.. ya cam nama che gu kimia yg bg kita kosong jak dolok ya

    [Reply]

    kimhana Reply:

    ko 2 otak x senonoh>>.

    [Reply]

    ellyda zsazsa Reply:

    @kimhana, beb kalau tak paham jgn ar masuk campur :) ).. statement anda tu langsung tak relevan

    [Reply]

  80. bongkersz wrote on Aug 26, 2008 at 1:44 pm

    ya cikgu zaimah. hehe

    [Reply]

  81. saffa wrote on Aug 26, 2008 at 6:05 pm

    :grin: memang klakar gila nak mampus!! :up: :up: *plus tabik spring*
    agak terasa 18sx bila baca… x bley blah..
    tegang pipi.. rasa macam org gila plak tersenyum2 kat depan komputer ni.. :roll:

    [Reply]

  82. rajapayloadz wrote on Aug 26, 2008 at 10:22 pm

    uiks..ada bakat nampak. :up:

    [Reply]

  83. MATCSI wrote on Aug 27, 2008 at 12:28 am

    Sorry la bro….kebetulan si dara tu dah bertunang. Tunang dia tak bagi main depan. Jadik dia terpaksa main belakang!

    Anyway….PKR menang ka PP. Aku tak happy pun selagi Saiful (bukan nama sebenar) ni bermaharaja lela mendabik dada sebab dirogol.

    Been here so many times. Keep it up Bro!

    [Reply]

  84. Shazjket wrote on Aug 28, 2008 at 7:26 pm

    :up: This is most coolest SPM question that any student can ever get !! :lol:

    Setelah sekian bertahun lamanya saya kurang membaca & menulis karangan, saya mengucapkan tahniah kepada ‘brother bongkersz’ untuk memberi nafas inspirasi baru kepada warga bloggers untuk terus mengembang!

    KUDOS !! :up: :razz:

    [Reply]

  85. amoi-cina wrote on Sep 4, 2008 at 9:32 pm

    i cube jawap ye bang….

    1)Kalau ikutkan otak..perogol 20an kot…saiful tuu… mungkin anam puluh satu taun….tapi kalau ikutkan UTUSAN MALAYSIA… terbalik kot…. sebab akhbar tu suke menterbalikkan crita dan memperbodohkan orang Malaysia.

    2)Mungkin semalam Saiful sibuk berlatih mengangkat sumpah depan cermin sampai lupe tidur…. ataupun dia terbeli Alicafe diskaun dari kedai mamat…

    3)itu yang aku pelik tuu… saiful bukannya hensem sangat… muka mcm bingai aje…
    pasal kekuatan tu mungkin perogol terminum Alicafe bancuhan saiful. entah entah saiful bancuh xtra menanti ketibaan perogol…dunia kita kan penuh dgn kebetulan?

    4)mana ada saiful gagah? nampak muka lembik je… badan macam lalang… itulah masalahnya ngan kerajaan BN.. semua kebenaran diputarbelitkan…nih termasuk kertas ujian SPM… ITULAH SEBAB YANG LINGKUPNYA UNIVERSTI KITA TUU…

    5)saiful tu manusia ker? rasa saya tidak. sebab dia tak berakal..
    ANJING rambut puteh VIP C4 kot?

    [Reply]

  86. bongkersz wrote on Sep 15, 2008 at 5:06 pm

    bakat apa bro? :grin:

    [Reply]

  87. bongkersz wrote on Sep 15, 2008 at 5:07 pm

    tegang pipi? haha! awet muda lah baca banyak artikel sebegini :grin: thanks for dropping by saffa

    [Reply]

  88. bongkersz wrote on Sep 15, 2008 at 5:07 pm

    You guys learn Malay in Singapore? Or how? I know your national song is in Malay.

    [Reply]

  89. bongkersz wrote on Sep 15, 2008 at 5:08 pm

    Terima kasih atas sokongan saudara!! Majulah bahasa Melayu untuk negara! :up:

    [Reply]

  90. star ;) wrote on Sep 29, 2008 at 6:38 pm

    haha no answer larh, but the cerpen..
    hahhaaaa
    tak bley blah :)

    stu kerja yang agak gilo tapi menarikk.. hee.. weee
    :)

    [Reply]

  91. adward girl wrote on Oct 5, 2008 at 3:03 pm

    kitak semua org srwk ka kamek jua org srwk :lol:

    :mad:

    [Reply]

  92. bongkersz wrote on Oct 5, 2008 at 4:28 pm

    hai orang srwk! :P apa cita tek? yupp.. some of us from land of headhunters.. :D :D

    [Reply]

  93. alim wrote on Oct 6, 2008 at 8:29 pm

    damn

    [Reply]

  94. ae_meen wrote on Oct 13, 2008 at 9:01 pm

    cerita ini mcm tergantung so tdk best la klau baca…. :twisted:

    [Reply]

  95. are_meen wrote on Oct 13, 2008 at 9:02 pm

    cerita ini sangat best tp cerita ini mcm tergantung so tdk best la klau baca…. :twisted:

    [Reply]

  96. bongkersz wrote on Oct 15, 2008 at 11:20 am

    tergantung? ala.. mesti tunggu episod seterusnya :P haha! ada idea bernas? :lol: :lol:

    [Reply]

  97. Tukang sapu wrote on Oct 22, 2008 at 11:09 pm

    kamek mau mintak izin.. mau copy n paste posting kitak tok .. bleh sik… heharap bulih ya… mun kitak sik bagi kelak mek delete di blog mek k…

    [Reply]

  98. bongkersz wrote on Oct 23, 2008 at 8:58 am

    sure. just give a link back to this blog :) why don’t you share your blog link for me to visit? haha!

    [Reply]

  99. SAIFUL wrote on Nov 2, 2008 at 1:40 am

    SOALAN BERKUALITI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    [Reply]

  100. fazie wrote on Nov 4, 2008 at 9:22 am

    :twisted:

    [Reply]

  101. rin wrote on Nov 7, 2008 at 4:31 pm

    tajuk cerpen ini adalah bodoh adakah budak SPM membaca cerpen seperti ini masa peperiksaan????
    Bodoh. :mrgreen: :down:

    [Reply]

  102. bongkersz wrote on Nov 7, 2008 at 4:35 pm

    If you cannot understand joke or sarcasm, stay away from commenting. Moron!

    [Reply]

  103. ellyda zsazsa wrote on Nov 7, 2008 at 5:48 pm

    i’m about to make the same comment.. it seems that someones is not understanding the joke and is hiding behind a nick name in cyber space.. erks what kind of a coward is that

    [Reply]

  104. rd wrote on Nov 10, 2008 at 11:43 am

    :grin: adakah ni betul

    [Reply]

  105. tontolou wrote on Nov 12, 2008 at 9:41 pm

    fucking shit saya tiragan,,,,,,,,siapa mau beramput sama saya

    [Reply]

  106. ddd wrote on Nov 13, 2008 at 7:58 pm

    lolz

    [Reply]

  107. Archie wrote on Dec 3, 2008 at 9:45 am

    omg!!! i love this topic

    [Reply]

  108. bongkersz wrote on Dec 3, 2008 at 11:06 am

    Thanks for promoting it! :P

    [Reply]

  109. Budak Nakal wrote on Dec 10, 2008 at 9:27 am

    Izinkan quote artikel ni.

    InsyaAllah akan dipost pada 16 Disember jika tiada aral melintang.

    [Reply]

  110. bongkersz wrote on Dec 10, 2008 at 9:38 am

    Silakan.. :smile:

    [Reply]

  111. haritz wrote on Dec 24, 2008 at 4:18 pm

    Karangan ini pernah di keluarkan untuk peperiksaan kertas Bahasa Tamil paper Julai, sayang kerana ia di cetak dalam rumi maka pengambil peperiksaan tidak mendapat menjawap soalan ini. Lalu ia telah di bawa ke kabinet untuk di bahaskan. Jadi keputusannya semua yang mengambil paper tersebut diberi markah lulus 100% oleh En. Samy ketua lembaga peperiksaan.

    [Reply]

  112. haritz wrote on Dec 24, 2008 at 4:19 pm

    boleh aku amik untuk di fitnahkan ke email member2 aku? muahahaha

    [Reply]

  113. bongkersz wrote on Dec 30, 2008 at 1:56 pm

    no problem haritz. silekan :cool:

    [Reply]

  114. Ceyhun wrote on Jan 1, 2009 at 2:38 pm

    :mrgreen: pada pendapat saya ini bukan soalan bocor, bagi saya ini hanya cerita daripada orang yang kurang didikan agama dan kuat nafsu seksnya. Kerajaan bukanny bodoh nak bocor soalan macam tu saja. dan juga ingat kerajaan akan luluskan ke soalan lucah macam tu? nampak sangat cerita yg dikatakan soalan bocor tak profesional jalan ceritanya. jadi tak payah lah nak kelentong orang pasal benda tu. yang aku tau lelaki melayu ayik fikir seks je keje. memang tak bertamadun. Seks nak, keje tak nak? macam mana malaysia nak maju? wei tgk lah orang luar macam cina tu kerja keras… ubah diri jadi orang yang berfikiran positif dan bukan asyik cerita tentang seks. seks tak kemana lah! nanti bila dah kawin hari2 blh seks! skarang nie ubah fikiran! bila fikiran seks dtg jgn layan! cuba jgn ingat fasal seks! INGAT TUHAN!!!!!

    [Reply]

  115. bongkersz wrote on Jan 1, 2009 at 2:59 pm

    1. You are judgemental and stereotyping, by assuming I am Malay, since I wrote the post in Malay. Then you went and painted Malay guys as sex crazy.

    2. You are too dumb to get the sarcasm and satire behind this post. Do I need to be told by you this kind of exam questions will not come out in public exam? Bah! How you came to this post again? I am sure, by searching on leaked exam questions no? Too bad. Obviously, your comprehension of BM is lacking that you can’t make head and tail of this post. Lucah? Any lucah word in my post? It’s in your imagination. Ahaks!

    [Reply]

  116. NoktahHitam wrote on Jan 1, 2009 at 3:06 pm

    1. Kau sangat bodoh. Perenggan pertama kau dah boleh tahu, ini Soalan betul atau tidak.

    2. Kau labelkan melayu gile sex. Semua LELAKI tak kire Melayu atau tidak, gile seks.

    3. Kawin bukan untuk seks, tetapi lebih dari itu. Sile belajar.

    4. Sile jgn jadi budak ingusan, fikir dulu.

    [Reply]

  117. Anonymous wrote on Jan 1, 2009 at 4:35 pm

    hai boleh berkenaln

    [Reply]

  118. bongkersz wrote on Jan 1, 2009 at 11:49 pm

    berkenalan? why don’t we start by you introducing yourself? name? nickname? :D

    [Reply]

  119. Ceyhun wrote on Jan 2, 2009 at 9:48 am

    ye la aku tau la aku salah, tak yah la sampai panggil orang bodoh, kecil hati ! tapi apa yg aku ckap ada betul gak, cuba tgk comment yg kat atas tuh, kebanyakan ckap soalan best la, patut keluar la dsbnya.

    [Reply]

  120. Ceyhun wrote on Jan 2, 2009 at 9:53 am

    Yeah but i dont like the idea of this question, to me they may write a question on raping but not telling how and what the guy will do. I mean of course the article didnt say that his private part is so and so but still i dont like the idea of it. I know if i dont like it then dont read it and thx. And pls dont call me dumb! did i call you so? Just pls no more hatred comments to me… i cant stand people saying words that hurts my feelings. Yeah i know u might say “damn ur feelings” but pls dunt say it. PLease! i mean it! i’ll leave you alone, i wont comment again and i wont disturb ur life again. I regret for everything. Just delete all my comments that i have posted. THanks in advance. Peace be upon you.

    [Reply]

  121. bongkersz wrote on Jan 2, 2009 at 9:54 am

    semua comment tuh, mostly making fun of the post. lawak jer bro. chill. isu sebenar yang disampaikan dalam post ni bukan seks tapi, kritikan sinis terhadap isu hangat pada masa artikel ini ditulis. :wink: anyway, most of my friends/readers are hard hitting type, you make stupid comment, you suffer the backlash lah. real world not that kind, right?

    [Reply]

  122. bongkersz wrote on Jan 2, 2009 at 10:03 am

    Don’t take it too personal. Just use your god given brain next time, and careful of what you are going to say. People reacted to you, because of what you said. IF you say stupid things, expect people to ridicule you. That’s reality, no? I made the same mistakes many times, we are trying to improve ourself everyday. Cheers!

    [Reply]

  123. ceyhun wrote on Jan 3, 2009 at 2:13 pm

    thanks bro, im very glad youre not mad at me. ANd yeah the world is not kind enough. I know i did put those stupid comments. And i accept it… thanks for the explanation of the artticle. Still its a totally special question than others before.

    [Reply]

  124. Anonymous wrote on Jan 3, 2009 at 5:40 pm

    :XO: :XO: :XO:

    [Reply]

  125. 999 wrote on Jan 6, 2009 at 4:29 pm

    :!: This cerpen SUCKS. I wonder who the writer is. I think the writer is trying to poison the student’s mind.

    [Reply]

  126. bongkersz wrote on Jan 6, 2009 at 4:33 pm

    yeah, especially those dumb students, easy to poison.

    [Reply]

  127. malaikat maut wrote on Jan 16, 2009 at 12:46 pm

    :arrow: :vangry: :down: kepala hotak korang
    soalan spm mcm ni

    [Reply]

  128. mat no wrote on Jan 24, 2009 at 10:43 pm

    oi camne ne ni nk cri soalan spm 2009 satu benda pun x dapat ni
    :???: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    [Reply]

  129. Anonymous wrote on Jan 25, 2009 at 9:15 am

    pada pendapat saya, umur si perogol itu blingkungan 14-21 tahun… kerana waktu tu la umur remaja bru nak matang…
    hehehehe….

    [Reply]

  130. Anonymous wrote on Jan 25, 2009 at 9:18 am

    kepala hapak ko la…
    mne adew ktas soalan SPM mcm ni…..
    ni atok ko buat kew….

    [Reply]

  131. saiful wrote on Jan 25, 2009 at 9:18 am

    kepala hapak ko la…
    mne adew ktas soalan SPM mcm ni…..
    ni atok ko buat kew….

    [Reply]

  132. n.k wrote on Jan 31, 2009 at 8:12 pm

    suka ati ko jak ckp gtu….

    [Reply]

  133. bongkersz wrote on Feb 2, 2009 at 1:50 pm

    memang lah suka ati aku. blog aku.

    [Reply]

  134. Anonymous wrote on Feb 3, 2009 at 11:34 am

    :arrow:

    [Reply]

  135. UnDeR18 wrote on Feb 3, 2009 at 2:22 pm

    ah pa lah karangannya itu :vangry: :mad: :roll: :down: :lol:

    [Reply]

  136. Anonymous wrote on Feb 5, 2009 at 11:24 pm

    bad

    [Reply]

  137. bongkersz wrote on Feb 6, 2009 at 10:07 am

    bad your muthafucking ass.

    [Reply]

  138. Anonymous wrote on Feb 7, 2009 at 3:48 pm

    mengarut betul :down: :down:

    [Reply]

  139. f wrote on Feb 10, 2009 at 8:51 pm

    :lol:

    [Reply]

  140. lonely wrote on Feb 10, 2009 at 8:53 pm

    is this ques paper are true? how many percent so sure will come out at 2009 SPM exam? :???:

    [Reply]

    kimhana Reply:

    x de kew karangan len?//////?//

    [Reply]

  141. lonely wrote on Feb 10, 2009 at 8:54 pm

    y say mengarut?

    [Reply]

  142. bongkersz wrote on Feb 12, 2009 at 9:56 am

    this post is a joke my dear…

    [Reply]

  143. FARA CHAYO wrote on Feb 13, 2009 at 2:17 am

    HAI…SAPE2 ADA SOALAN SPM THN NI BAGI2LAH IYA… :lol:

    [Reply]

  144. Anonymous wrote on Feb 13, 2009 at 2:30 am

    OI….GILER KE?JAGA MULUT LA :sad:

    [Reply]

  145. FARA wrote on Feb 13, 2009 at 2:33 am

    SYA SOKONG NGAN PNDAPAT CEGHUN HDP CEGHUN!!!!! :up:

    [Reply]

  146. fara wrote on Feb 13, 2009 at 2:46 am

    yalah kitaorg serius nk kn soalan ni lah plk yg dpt.

    [Reply]

    kimhana Reply:

    ko sowang jer giler…

    [Reply]

  147. fara wrote on Feb 13, 2009 at 2:55 am

    smua org gdh2 mcm nk maju klu mcm ni :vangry:

    [Reply]

  148. fara wrote on Feb 13, 2009 at 3:08 am

    bongkersz…xda petua ka nk lulus spm ni.

    [Reply]

  149. bongkersz wrote on Feb 13, 2009 at 8:51 am

    baca banyak banyak… :)

    [Reply]

  150. Ceyhun wrote on Feb 13, 2009 at 6:39 pm

    fara trima kasih sebab sokong sy ^^ hidup ISLAM, Hidup Malaysia!

    [Reply]

  151. nani wrote on Feb 13, 2009 at 10:54 pm

    adeeee….. cerita sabor dan jiboooorrrr

    [Reply]

  152. lemonprincess wrote on Feb 19, 2009 at 9:27 pm

    budus lerw…mati idop2 ku cye ni soklan boco spm.. :mad:

    [Reply]

  153. lemonprincess wrote on Feb 19, 2009 at 9:29 pm

    mwaahuhuuu…lain ku cri,lain yg kua…pnt tol aaa………………….. :vangry:

    [Reply]

  154. lolita wrote on Feb 20, 2009 at 3:28 pm

    yeee….tol ka solan ni??pa2 pn…wt la soaln yg bguih2 cket!!! :?:

    [Reply]

  155. ctyz wrote on Feb 21, 2009 at 6:09 pm

    haha..aku ingat bena2 lh soalan bocor tek..buang masa aku jak..citt.. :vangry:

    [Reply]

  156. AZLAN wrote on Feb 27, 2009 at 8:34 am

    I love you ……Fatin

    [Reply]

  157. AZLAN wrote on Feb 27, 2009 at 8:35 am

    Azahari Love Warsiah

    [Reply]

  158. anne wrote on Mar 6, 2009 at 9:17 am

    i agree with you……….so stupid

    [Reply]

    ekin Reply:

    @FARA CHAYO, eh xbaek la..klau nak brjya kna la usaha sndri..jgan nk hrap soalan bcor

    [Reply]

  159. anne wrote on Mar 6, 2009 at 9:19 am

    :shock: ????????????

    [Reply]

  160. anne wrote on Mar 6, 2009 at 9:20 am

    :down:

    [Reply]

  161. efi wrote on Mar 8, 2009 at 11:06 pm

    aku ingat kan btl2 gak soalan bcor…tkjut aku bca krgn lucah cmni.tp bila fkr2 smla rupa2nya ko nk bt cter psl khalwat anuar n saiful tu ea…ok gak 2… :wink: :smile: :up:

    [Reply]

  162. efi wrote on Mar 8, 2009 at 11:09 pm

    ea saiful..mmg la soalan berkualiti tp blh merosakkan akidah taw.fkr2 kan… :wink:

    [Reply]

  163. bongkersz wrote on Mar 10, 2009 at 10:04 am

    just learn the language. forget the content.. this is a satire.. nothing serious.

    [Reply]

  164. CIKGU DcPLIN wrote on Mar 11, 2009 at 6:37 pm

    :vangry: BUDU!!! GAY KE? PEROGOL TU LELAKI! SAIFUL PUN LELAKI! :twisted: TAK SAH LAH PEROGOL TU GAY!!!!!!! JGN2 PENULIS CERPEN TU GAK TU PEROGOL BERSIRI..

    [Reply]

  165. didie wrote on Mar 11, 2009 at 9:04 pm

    :mrgreen: ..ngam..

    [Reply]

  166. didie wrote on Mar 11, 2009 at 9:04 pm

    :grin: :razz: …kmu yg kuat

    [Reply]

  167. kodokjambul wrote on Mar 12, 2009 at 1:03 am

    wook teddah!

    [Reply]

  168. kodokjambul wrote on Mar 12, 2009 at 1:07 am

    ahaks! greatly answered by claire and i thot she’s already getting a full mark but demmit! a 90…you’re tuff to plz mann…

    !^_^

    [Reply]

  169. kodokjambul wrote on Mar 12, 2009 at 1:19 am

    demmit!! its a hot issue…

    my oh my, ain’t there’s a lot of our youngins looking for an easy way out.

    ’soalan bocor’ come on….

    it amazed me though on how many people got here by searching for a ‘leaky question’…hmmm demmit! who came up wit this stupid terms in the first place!

    then i blv there a lesson to be learned here,

    “study smartly, not cunningly”

    “dont cheat, cheating is amalan setan”

    “education is not to be ‘hafaled’ but to be understood”

    chek gu! chek gu! betul ke ayat saya neh!?

    !^_^

    [Reply]

  170. emo'q wrote on Mar 12, 2009 at 7:58 pm

    :up:

    [Reply]

  171. emo'q wrote on Mar 12, 2009 at 7:59 pm

    memang bodaoh pon:

    mane adew soalan SPM keluar cerpen cam nie:D

    [Reply]

  172. lielah wrote on Mar 16, 2009 at 9:37 am

    bnda2 menyempak jee.
    aduss. :roll:

    [Reply]

  173. Anonymous wrote on Mar 17, 2009 at 11:03 am

    :mad: jahanam kau! Bikin org exicted dan kecewa sama sekali. :vangry: :vangry: :vangry: :down:

    [Reply]

  174. Anonymous wrote on Mar 22, 2009 at 4:31 pm

    tipu?????????????????????

    [Reply]

  175. Anonymous wrote on Apr 1, 2009 at 8:46 pm

    bnr iya kah..hehehe

    [Reply]

  176. manis wrote on Apr 2, 2009 at 11:54 am

    he he brother, cerpin u nie buat i senyum sorang2.. perogol umur 60han, mangsa rogol umur 20han.. ya agaknya mangsa terminum proudk kacip fatimah yg tiada power…heha heha..

    [Reply]

    kimhana Reply:

    kte prnh knl kew???

    [Reply]

  177. jejaka kampung wrote on Apr 2, 2009 at 1:41 pm

    terbaca kisah di atas,buat saya teruja untuk berkongsi satu kisah yg benar berlaku, saya ingin berkongsi pada rakan2 pembaca dlm ruangan ini, kisah ini berlaku kepada rakan kerja saya, cerita ini bukan dongengan atau sengaja saya mencipta cerita yg tidak benar, ini berlaku 8 tahun yg lalu disebuah pekan pedalaman, rakan lelaki saya ini menjadi rakan kepada seorang lelaki berjawatan pensyarah disalah sebuah institiut… berasal dari pantai barat, orangnya memang handsome, tubuh badannya memang tegap sudah beristeri dan punya anak, ciri-ciri lelaki ini memang mengujakan pada setiap wanita tambahan pula lelaki ini berjaya dalam bisnesnya di pedalaman itu.. satu ketika rakan saya telah diajak oleh pensyarah ini ke satu daerah tak jauh dari daerah tempat mereka tinggal, mereka hanya berdua, rakan saya ini pun yalah pergilah mengikuti pensyarah ini katanya hanya sekadar makan angin, rakan saya ini tidak pernah mensyaki apa2 pada pensyarah ini kerana selama rakan saya bersahabat dgn pensyarah ini tidak pernah berlaku apa2 yg tidak baik. ketika dalam perjalanan sewaktu dalam kereta tangan pensyarah ini mula merayap dibahu rakan saya mula2 fikirnya hanya sentuhan biasa lama kelamaan beralih ke peha, rakan saya mula terasa lain dan menepis tangan pensyarah itu,tiba2 pensyarah itu memberhentikan keretanya di tepi jalan maka berlakulah pergelutan diantara pensyarah itu dgn rakan saya, namun apalah daya rakan saya hanya seorang lelaki sipsis saiful tidak berdaya melawan sesusuk tubuh sasa sehinggah akhirnya terlucut segala pakaian yang tinggal hanya seluar dalam, walaupun dalam keadaan yg mencemaskan itu rakan saya masih berusaha melepaskan diri dari cengkaman pensyarah itu, dgn kekuatan yg ada rakan saya akhirnya berjaya melepaskan diri, dgn hanya berseluar dalam dia terus berlari sekuat hatinya masuk kedalam hutan…ketika hari sudah petang barulah rakan saya keluar dari persembunyiannya dan kembali kejalan raya mencari kenderaan utk dia menumpang balik ke rumahnya, mujurlah pemandu yg ditumpangi rakan saya itu sudi menumpangkannya, bayangkanlah dalam keadaan hanya berseluar dalam menahan kereta ditengah jalan pasti orang akan berfikir pasti orang gila,,, ketika rakan saya menceritakan peristiwa yg berlaku itu saya langsung tidak percaya masakan lelaki tertarik dgn lelaki.. namun hakikatnya memang benar, rakan saya telah menggalami gangguan emosi dalam beberapa ketika.saya bercadang membuat laporan polis namun dia tidak mengizinkan katanya demi menjaga nama dan maruah… dalam diam kami telah bertemu pegawai atasan menceritakan apa yg berlaku dan akhirnya pensyarah itu telah ditukarkan kembali ke tanah airnya. rupanya banyak aduan telah diterima perilaku yg tidak sehat tentang pensyarah itu. zaman nabi Lut pun pernah berlaku…. akhirnya aku percaya …

    [Reply]

    Gibson Reply:

    @jejaka kampung, ahah

    [Reply]

  178. jejaka kampung wrote on Apr 2, 2009 at 1:52 pm

    tambahan: umur rakan saya ketika itu 20han, manakala umur pensyarah itu dalam sekitar 40han…

    [Reply]

  179. bongkersz wrote on Apr 2, 2009 at 2:16 pm

    Haha! Hmm, pensyarah tu, tegap tubuh badan.. ada sakit belakang tak? :P

    psst.. bukan kawan you kan, ini kisah benar/rekaan you. LOL!

    [Reply]

  180. jejaka kampung wrote on Apr 2, 2009 at 4:36 pm

    ini benar2 punya kejadian,rakan aku itu adalah sepupu aku sendiri beb… tapi aku tengok pensyarah punya isteri tu dah jalan macam itik pulang petang,, agak2nya tpksalah main kerajaan punya pasal tak dapat yg spisis saiful hehehe…

    [Reply]

  181. Anonymous wrote on Apr 5, 2009 at 1:19 pm

    :vangry: :XO: :???: :grin: :oops: :arrow: :arrow: :twisted: :neutral: :mad: :lol:

    [Reply]

  182. n.k wrote on Apr 6, 2009 at 9:21 pm

    no komen..heheheh.. :lol:

    [Reply]

  183. ayu wrote on Apr 7, 2009 at 5:04 pm

    :up: i suka soalan ni.kenapa tak keluar spm masa i sekolah dulu ek.

    [Reply]

  184. Anonymous wrote on Apr 9, 2009 at 8:10 pm

    :XO: :mrgreen: :mad: :twisted: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :cry: :eek: :kiss: :down: :up: :sad: :XO: :vangry: :halo: :shock: :arrow: :$: :???: :cool: :grin:

    [Reply]

    kimhana Reply:

    thu x pe…

    [Reply]

  185. Anonymous wrote on Apr 12, 2009 at 12:32 pm

    hallo……….. :lol:

    [Reply]

  186. malabar wrote on Apr 13, 2009 at 8:46 pm

    :twisted: :arrow: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :halo: :down: :down: :up: :up: :down: :halo: :halo: :vangry: :XO: :XO: :?: :$: :!: :sad: :mad: :lol: :eek: :cry: :mrgreen:

    [Reply]

  187. malabar wrote on Apr 13, 2009 at 8:47 pm

    diam bodoh siau wa

    [Reply]

  188. malabar wrote on Apr 13, 2009 at 8:48 pm

    your name so sweet saiful hello my name is inal budak melayu

    [Reply]

  189. thenes wrote on Apr 19, 2009 at 8:36 pm

    semua ini betulkah?

    [Reply]

  190. Anonymous wrote on Apr 20, 2009 at 4:12 pm

    :mad: :mrgreen: :$: :arrow: :down: sir cn i get some clue of bm,bi ,pa,perdagangan mth and sn

    [Reply]

  191. mr.chocolate wrote on Apr 20, 2009 at 8:24 pm

    :halo: bess giler citer die…

    [Reply]

  192. Anonymous wrote on Apr 22, 2009 at 11:14 am

    hahahaha..tkowt glew spm nk dkt tggl 6 month err…?

    [Reply]

  193. abdul jamil wrote on Apr 23, 2009 at 4:18 pm

    helo kawan

    [Reply]

  194. double F wrote on Apr 23, 2009 at 8:50 pm

    salam. is this true?
    is it really soalan bocor for spm’09?
    cuz i don’t think so.
    at first i almost believe it.
    but when i think logically.
    impossible!;]

    [Reply]

  195. nadia wrote on Apr 25, 2009 at 5:51 pm

    alah mane nak cari latihan dekat dalam internet :mrgreen:

    [Reply]

    gegel Reply:

    yo bro!

    [Reply]

  196. Anonymous wrote on Apr 25, 2009 at 9:04 pm

    joke awk tak kelakarlah :down:

    [Reply]

  197. emo wrote on Apr 25, 2009 at 9:06 pm

    saya rasa cerpen awk :vangry: :down: :???: membuatkan org rasa geram :vangry:

    [Reply]

  198. Anonymous wrote on Apr 26, 2009 at 10:15 am

    gile laa :shock:
    ss

    [Reply]

  199. mother of all mother wrote on Apr 26, 2009 at 11:52 am

    td testing…skrg
    saya nak DNA
    ape lagi
    yang
    ade kat
    awak?….
    klu tmpt saya
    awak dipanggil
    SAMPAH
    MASYARAKAT.

    [Reply]

  200. unknown wrote on Apr 27, 2009 at 12:31 am

    nang best la bong!! :up: :lol: :XO:
    kesian li jak to those yg lame & stereotype thinkers! totally mental blocked!!

    =)

    [Reply]

  201. bongkersz wrote on Apr 27, 2009 at 8:33 am

    ahaks. charley daknya.. nang lame gila lah… :P

    ps: sapa tok ka?

    [Reply]

  202. unknown wrote on Apr 28, 2009 at 2:15 am

    corry tok.. junior anda! :cool:
    besh eh baca belog ko tok..
    asa funny terhadap funny creatures!
    soalan “SPM” tok kedak RPK pun application letter to kerajaan mongolia! hahaha..
    kasi waves sama lu!! :lol: :arrow:

    [Reply]

  203. bongkersz wrote on Apr 28, 2009 at 9:42 am

    hahaha! thanks for dropping by corry~!

    [Reply]

  204. liyana wrote on May 9, 2009 at 10:01 am

    ko
    nak 2 jerrrr.ak taw la snng

    [Reply]

  205. liyana wrote on May 9, 2009 at 10:02 am

    korang pe korang merepek neh haaaaaaaaaaaa

    [Reply]

    kimhana Reply:

    satu apa ko tulis aq x phm..

    [Reply]

    ekin Reply:

    @jejaka kampung, btol ke,ksian ka kwn ko ek..ucap tkziah kt dyo ek

    [Reply]

  206. liyana wrote on May 9, 2009 at 10:10 am

    aku gileerrrrrrr……
    cpat lerrrrr dtng cneh tman an ak kat cneh

    [Reply]

  207. izal wrote on May 9, 2009 at 12:32 pm

    bodo doh artikel nih!

    [Reply]

  208. NoktahHitam wrote on May 11, 2009 at 5:55 pm

    Hukoloh. It’s called creative writing. Yg bodoh tu awak.

    [Reply]

  209. bongkersz wrote on May 11, 2009 at 9:03 pm

    Malas dah nak layan. Bodoh giler semua yang mengarut atas tu. Post ni memang dibuat khas untuk menyerlahkan kebodohan sesetengah pengunjung blog ni.

    [Reply]

  210. NURATIJA@SABAH wrote on May 12, 2009 at 12:59 pm

    :up: HAPPY-HAPPY DAY KOZ TIME JAWAB KERTS BM KRNGAAN SYA X SANGKA SOALAN DIA KUAR BTUL2 APA YG SYA DA HFAL…HEE2 THANKS PDA CIKGU MUSRI SMK BALUNG TAWAU…GOOD LUCK KERJA CIKGU..AMIIN

    [Reply]

  211. nadia wrote on May 12, 2009 at 10:02 pm

    hai ble bekenalan :lol:

    [Reply]

  212. firdauz wrote on May 13, 2009 at 11:54 am

    hahaha nang lawak cerpen tok.

    nasib sik perlu polah huraian isik tersurat dan tersirat

    [Reply]

    kimhana Reply:

    hallo….cm prnh knl jer…

    [Reply]

  213. mimie wrote on May 13, 2009 at 2:19 pm

    xde soalan spm yg tol2 ke,,
    asal x kuarkn soalan pasal pengkid,,
    npe psal gay..

    [Reply]

  214. shara wrote on May 13, 2009 at 4:53 pm

    kuwrkn lar c0alan y sdap ckit..
    ny c0alan mcm ap..
    haha..tp nk twu gak ap jd ng saiful???

    [Reply]

  215. lilo wrote on May 13, 2009 at 8:26 pm

    yang buat soalan ni memang sial tak lama lagi mati kena rogol…atau langau lori . Perosak akhlak anak muda setan gondol betul..Kau kawin nanti anak jantan kau jadi perogol, anak betina kau kena rogol.

    [Reply]

  216. dragon12 wrote on May 16, 2009 at 11:14 am

    apa nak wat nasib la tu…….. :lol:

    [Reply]

  217. dragon12 wrote on May 16, 2009 at 11:16 am

    what ever…….. :grin: :lol:
    emmh da sapa-sapa tak :evil:

    [Reply]

  218. drago12 wrote on May 16, 2009 at 11:18 am

    hai hai salam….pa kaba u all semua.hehehehehehehe :XO: :grin:

    [Reply]

  219. nuratija@rini wrote on May 16, 2009 at 2:25 pm

    :grin: da capeee study jom la kete p men bowling kt ole2 seksyen 18…he2 lau kita men insyallah tjumpa staff tomey name az he2…best bha bha…lupe hw r u cikgu musri….

    [Reply]

  220. putri wrote on May 17, 2009 at 2:42 pm

    hai nape x ulang kaji ha :twisted: :arrow:

    [Reply]

  221. natasha wrote on May 17, 2009 at 4:44 pm

    :mad: :cry: :eek: :shock: :twisted: :shock: :mad: :vangry:

    [Reply]

  222. natasha at telukintan is bohsia wrote on May 17, 2009 at 4:45 pm

    :mrgreen: :mad:

    [Reply]

  223. shie_ma wrote on May 17, 2009 at 6:09 pm

    hai….. :mrgreen:

    [Reply]

  224. cecca wrote on May 20, 2009 at 6:49 pm

    aik, mena ka tok soklan bocor??
    eyh, share2 lah maklumat ttg paper spm tok.
    nervous lalu mok spm tahun tok.

    [Reply]

  225. Anonymous wrote on May 22, 2009 at 10:29 pm

    :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

    [Reply]

  226. kakiku wrote on May 24, 2009 at 11:13 am

    abah kau, soalan spm lagu nih

    [Reply]

    kimhana Reply:

    len mcm jer name…

    [Reply]

  227. Anonymous wrote on May 27, 2009 at 10:55 am

    spm pa mcm cita seks ja…….

    [Reply]

  228. kongkang wrote on May 27, 2009 at 10:58 am

    cita ni wat ku stim ja…..nsib bek aku baca smpai abih klu x aku pn tepedaya………

    [Reply]

  229. tee=> wrote on Jun 2, 2009 at 8:27 pm

    if btol2x kluar…jaminan bm aku a++++…..hahahahahaha :lol: :lol: :up: :grin:

    [Reply]

  230. mia wrote on Jun 6, 2009 at 10:36 pm

    :cry: adoi 5 bulan agi nie….. :???:

    [Reply]

  231. mia wrote on Jun 7, 2009 at 4:53 pm

    :mrgreen: :mad: :!: :vangry: :???: :shock: :halo: :roll: :eek: :cry: :$:

    [Reply]

    kimhana Reply:

    suruh teman… alamat rmh…no fon x nk bg…

    [Reply]

    ekin Reply:

    @Boodark comey, ak xcaya r..ak ase men2 je ni

    [Reply]

  232. Anonymous wrote on Jun 8, 2009 at 4:52 pm

    :XO: ya,bagus.hahaha!

    [Reply]

  233. Boodark comey wrote on Jun 10, 2009 at 12:17 pm

    btol ker nie soklan bocor…asl laen mcm jer..korang cye ker soklsn nie soklsn bocor…

    [Reply]

  234. Boodark comey wrote on Jun 10, 2009 at 12:18 pm

    allo..jom knl ngan aq..aq nga bsn nie..

    [Reply]

  235. Boodark comey wrote on Jun 10, 2009 at 12:19 pm

    :grin: allo ..nie laki ker puan…

    [Reply]

  236. Boodark comey wrote on Jun 10, 2009 at 12:28 pm

    k r bye..aq nk cau ulu..

    [Reply]

  237. aku wrote on Jun 10, 2009 at 6:24 pm

    :sad:
    ish2.. semuanya mengarut….
    fikiran semua macam ape tah…
    sedihlah lihat rakyat malaysia berfikiran cam nie..

    [Reply]

  238. badtedy wrote on Jun 12, 2009 at 1:44 am

    :twisted: bapak jijik gler ko nih!!sangat kotor…cmne rmai yg bleh skong?pmikiran org yg skong sgt truk.xserius lgsg..sgt bodo..xtakut ke 1 ari nnti tuhan blas balik kt ko?wlupun aku bkn sbaik mlaikat tp bnde cmni xleh memain..ko da buat rmai org bedose..ko tggungla dose ko bejuta2..smoge tuhan bukak pintu ati ko klo ko org islam la

    [Reply]

  239. Anonymous wrote on Jun 13, 2009 at 10:46 pm

    TAK TAKUTKAH KAMU PADA ALLAH!!

    [Reply]

  240. Anonymous wrote on Jun 14, 2009 at 8:29 pm

    oi..apalah mcm nie..mau juga ke..ahh.. :down: tiada otak kah kamu nie..adhui bah..anyway thanXxXxXxXxXxXxXxXx :evil:

    [Reply]

  241. Anonymous wrote on Jun 14, 2009 at 8:30 pm

    betul kah…kalu betul..thanXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxX :lol:

    [Reply]

  242. gegel wrote on Jun 17, 2009 at 8:00 am

    wow intresting citer cm ne..ble lepas tension..

    [Reply]

  243. bongkersz wrote on Jun 17, 2009 at 8:38 am

    what’s up? :)

    [Reply]

  244. wan muhammad shakir wrote on Jun 20, 2009 at 6:43 am

    hye, leh bertya sikit?

    [Reply]

  245. wan muhammad shakir wrote on Jun 20, 2009 at 6:46 am

    hye,leh berkenalan?

    [Reply]

  246. mush wrote on Jun 24, 2009 at 10:53 pm

    cm bdw jew mnde neh

    [Reply]

    kimhana Reply:

    mengaku pn…

    [Reply]

    ekin Reply:

    @Boodark comey, ak nak knal dgn ko leh x

    [Reply]

  247. kimhana wrote on Jul 6, 2009 at 1:31 pm

    best laaa… karangan niee…100%hahaha
    blh dpt A1 niee…gua tabik cappa yg wt karangan nie..

    [Reply]

  248. vanitha wrote on Jul 10, 2009 at 6:09 pm

    ALL THE BEST FOR SPM STUDENTS….DO YOUR BEST….OK…….

    [Reply]

  249. Sakai Yuji wrote on Jul 15, 2009 at 1:10 pm

    Bongkerz memang gilerrrr!!!!!!!!!!!!

    [Reply]

    bongkersz Reply:

    @Sakai Yuji, hello sakai yuji ;)

    [Reply]

  250. Takamachi Nanoha wrote on Jul 17, 2009 at 4:24 pm

    Mahou Shoujo Lirikalu Nanoha StrikerS memang best giler………Rugi kalau tak tonton………..Kalau nk tengok,layari http://www.youranimenow.com

    [Reply]

  251. ekin wrote on Aug 26, 2009 at 3:36 pm

    eh btol ke soalan bcor ni,xcaya ah

    [Reply]

  252. ekin wrote on Aug 26, 2009 at 3:42 pm

    korang semua ni dah kna tpu!!!

    [Reply]

  253. ella wrote on Aug 27, 2009 at 1:46 pm

    xyah la nk bg soalan bdoh mcm nie….siape yg prcaya mmang banggang! nk bg soalan bcor pun bg yg elok skit..x brmoral lngsung……..

    [Reply]

    bongkersz Reply:

    @ella, yang ko pergi cari soalan bocor tu, bermoral lah? hahaha!

    [Reply]

  254. Rani wrote on Sep 2, 2009 at 9:03 pm

    hi saya ada koleksi soalan sebenar tahun lepas. Berminat email saya fire_rani@yahoo.com

    [Reply]

  255. cookies wrote on Sep 10, 2009 at 1:00 pm

    hahahaha
    so damm funny…..
    kalau btl la soalan ini keluar dulu waktu SPM..
    bukan setakat A1, semua subjek pun dapat…
    xyah la aku ssh study beb…..

    [Reply]

  256. christy wrote on Oct 6, 2009 at 10:57 am

    waaa….saya baru baca skit,tapi sudah terangsang.tiba-tiba rasa mcm nak buat pula dgn awak.lain kali saya berharap dpt diltkkan video aksi yg sbnr sekali.sekian terima kasih.

    [Reply]

  257. Ala wrote on Oct 16, 2009 at 5:31 am

    Hmm… this is really redicule

    [Reply]

    Jeremy Reply:

    His karangan is so crazy. if this question comes out then we will all score A …hahaha

    [Reply]

    ala Reply:

    Looks like a lot of SPM student come here for the karangan bocor…hahahaha

    [Reply]

    bongkersz Reply:

    @ala, and generally those who came here.. are stupid.. can tell from their comments.

    bayi Reply:

    @Jeremy, lak gak ko

    [Reply]

  258. mai wrote on Oct 23, 2009 at 11:54 am

    kalau ni betul2 s0alan b0cor…
    xtaw a nk cakap aper?

    [Reply]

    bayi Reply:

    @mai, betul……….

    [Reply]

  259. Kementrian Pelajaran Malaysia wrote on Nov 10, 2009 at 10:10 am

    BODOH KO SEMUA MEMANG SAH BODOH .. TAAKAN PULAK KO- ORANG PERCAYA KARUT NI …. MANA ada Kementrian buat soalan ni… memang sah bodoh…….baik fail je lah..

    [Reply]

  260. PengawasPeriksa wrote on Nov 10, 2009 at 5:15 pm

    Wahh , Kalo aku semak semua kertas pekse pelajar2 dengan soalan nie rasa2 nya 10A1 xDD
    hahahahhaxD

    [Reply]

  261. LOLZ wrote on Nov 11, 2009 at 1:25 pm

    hahaha …. bengap2x ..
    kc mnum orank tua 2 power root luk bru laju nafsu …

    [Reply]

  262. Malaikat E wrote on Nov 13, 2009 at 7:12 pm

    tak ada soalan begini dalam spm….. dari mana ko dpt ni pun saya tak tau. yang penting soalan ni tiada dalam kertas bahasa melayu, kalo ada pun tentu kena bakar barangkali oleh kementrian pelajaran….

    [Reply]

  263. saraa wrote on Nov 14, 2009 at 3:58 pm

    BODOHHHHHHHHHHHHHHH KAU ORANGGGGGGGGG

    [Reply]

  264. poppy wrote on Nov 15, 2009 at 4:46 pm

    karangan ini memang fuyooh!

    [Reply]

  265. Nicholas wrote on Nov 16, 2009 at 8:02 pm

    1. in my opinion, i think dat the rapist is young and strong and its around 10 years old.

    2. coz his name is not Ali… only ppl name Ali will have d strength when drinking Ali’s cafe.

    3. this is stupid man.. but i’ll surely pass my SPM if these type of questions come out.. haha

    [Reply]

    bongkersz Reply:

    @Nicholas, of course this is stupid. I made it to be that way.. the real message is between the lines and hell sure it has nothing to do with SPM BM paper, but you can see a lot of idiots searching for this, then came here dropping stupid comments, because.. they’re stupid.

    [Reply]

  266. et wrote on Nov 17, 2009 at 11:01 am

    markah banyak..jawapan sedikit sahaja????

    [Reply]

  267. srecena wrote on Nov 17, 2009 at 3:15 pm

    hahahahaha

    [Reply]

  268. iera wrote on Nov 17, 2009 at 3:54 pm

    hi

    [Reply]

  269. Aku~~!! wrote on Nov 17, 2009 at 3:57 pm

    Celaka krgn ni.Tp, aku rsa, SAIFUL tu berdarah O.
    Org drah O kalo minum kopi mmg just unt hilangkan dahaga ja…

    Aku bnci cra kau promote krgn ni… Mrosak kan bangsa, agama & negara…

    [Reply]

    bongkersz Reply:

    @Aku~~!!, merosakkan bangsa, agama & negara? sah ko ni bodoh.. itu yang melalut sampai ke situ tuh ;)

    [Reply]

  270. anna wrote on Nov 17, 2009 at 5:48 pm

    cerita ni pelik baca sekali mcm tak masuk akal. baca lagi sekali macam banyak yang tersirat

    [Reply]

    bongkersz Reply:

    @anna, memang isi yang tersirat itu yang hendak disampaikan ;)

    [Reply]

  271. boy_saintis wrote on Nov 19, 2009 at 8:05 pm

    tah apa2……..tah lucah.wat owang tegang je.??

    [Reply]

  272. asmh09 wrote on Nov 25, 2009 at 2:51 pm

    cilakae bodoh nk mampos kau nie..
    mane ade bm kuar soaln rgol laki..
    kau ingt calon2 SPM gay ke??
    ni utk pemerikse stim …

    [Reply]

  273. asmh09 wrote on Nov 25, 2009 at 3:04 pm

    aku rse perogol tu ptut umor 120 n saiful umor 90,bru seks ala org tue gitu…
    saiful tu bohsia versi jantan…

    [Reply]

  274. gengster besar wrote on Nov 26, 2009 at 9:26 am

    fuck you….

    [Reply]

    bayi Reply:

    @gengster besar, you suck

    [Reply]

    bayi Reply:

    @gengster besar, ko bBODOH KE APE

    [Reply]

  275. gengster besar wrote on Nov 26, 2009 at 9:27 am

    asdSECTION A
    1. Empirical Formula of CuO or MgO
    2. Periodic table – Group 1, Group 17 and Transition Element
    3. Redox – U tube and Electrochemistry
    4. Heat of Displacement
    5. Soap and Detergent / Food preservatives, Alloy, Glass, Composite Material
    6. Bonding – Ionic and Covalent
    SECTION B
    7. Carbon Compound – alkane, alkene and alcohol
    8. Haber Process and Contact Process
    SECTION C
    9. Rate of Reaction / Salt Analysis and Insoluble Salt
    10. Heat of Combustion
    PAPER 3
    1. Electrochemistry / Oxidation and Reduction – The Reactivity Series of Metal
    2. Experiment – Alloy (hardness)
    SPM BIOLOGY EXAM TIPS [LATEST]
    by admin | November 23, 2009 | In SPM tips 2009 | 10 Comments
    PAPER 2
    SECTION A
    1. Mitosis / meiosis – cancer and tissue culture
    2. Enzyme (factor affecting enzyme activity.)
    3. Dynamic ecosystem
    4. Menstrual cycle and negative feed back
    5. Double fertilization
    SECTION B
    6. Nutrition
    7. Respiration and photosynthesis
    SECTION C
    8. Pollution – air
    – Green house effect
    9. Inheritance / variation

    PAPER 3
    1. The energy value in food samples (peanut)
    2. Capture, mark, released and recapture technique

    [Reply]

  276. gengster besar wrote on Nov 26, 2009 at 9:27 am

    asSECTION A
    1. Micrometer screw gauge / vernier calipers
    2. Latent heat fussion / vaporization / specific heat
    3. Burnoulli
    4. Refraction of light / glass index
    5. Young concept / interference of light / water
    6. CRO and rectification / diode
    7. Logic gate
    8. Half-life / rays / radioactive

    SECTION B
    9. Momentum / Boat or plane modification
    10. Electromagnet / transformer
    11. Gas Law / Gas pressure
    12. Projector / lens
    PAPER 3
    SECTION A
    1. Extension of spring / Hooke law
    2. Object distance on image size / focal length

    SECTION B
    3. Resistant over wire diameter / temperature
    4. Inertia

    [Reply]

  277. gengster besar wrote on Nov 26, 2009 at 9:30 am

    2 smua soalan bocor spm..
    aku dapat..
    bayar 2…
    korang bleh la mek..
    x ksah pun..
    aku dapat pahala..ha33
    soalan tdi 2 hnya untuk plajar physic,kimia.bio shaja..
    spm 2009 tau..
    k r..jgn lpa ckp terima ksh kat aku bila korang dah mek…
    gud luck for your spm..
    hidup skola panglima..
    hahahahah

    [Reply]

  278. aliq wrote on Dec 16, 2009 at 9:27 pm

    KEPALA HOTAK LUU!!!! suke2 er tulis ayt2 yang boleh ‘memberangsangkn’ kaum lelaki..aku memang x nk bce sampai abis…BUAT MALUUU JERR!!!

    [Reply]

  279. momo wrote on Dec 19, 2009 at 4:31 pm

    adoi…knp xde org bgtau aku about soklan bocor ni!!!kalau x mesti aku dapat score soklan bahasa melayu baru2 ni

    [Reply]

  280. oiabm wrote on Dec 19, 2009 at 4:57 pm

    nak tanye ckit ko ni gay ke???macam bangang je…kalau nak pikirkan balik cite tu…macam kisah betul…tah2 ko ni saiful yang kene cabul tu x?kecian kisah silam ko…kalau ye pon jangan la tipu budak2 yang nak amik spm apetah lagi budak spm tahun ni and next…ko x takut ke dosa???bayangkan akhirat nanti sejengkal je matahari atas kpala ko…bertaubat la sebelum terlambat…ape kata pas ni ko tulis karangan yang berfaedah…tah2 masuk dalam spm pas ni…ko jugak dapat pahala…ok fight for islam…

    [Reply]

  281. Anak hantu wrote on Dec 23, 2009 at 12:59 pm

    gila…buat org suspen saja….. cubalah cari soalan bagus2 sikit….

    [Reply]

  282. nadzirah wrote on Jan 6, 2010 at 3:59 pm

    agak-agak lah sket…. xkan spm nk kuar mcm ni…

    [Reply]

    bongkersz Reply:

    @nadzirah, lawak ko paham ke tak? ;)

    [Reply]

  283. nadia wrote on Jan 11, 2010 at 5:06 pm

    ye btul 2 x baik meniru dosa tau..

    [Reply]

  284. nadia farahidayu bt yusoff wrote on Jan 11, 2010 at 5:06 pm

    along awk dpat 5A kn…..

    [Reply]

  285. nadia farahidayu bt yusoff wrote on Jan 11, 2010 at 5:08 pm

    aikkkkkkkkk

    [Reply]

  286. samurai wrote on Jan 30, 2010 at 3:48 am

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………

    [Reply]

  287. gengster panglima wrote on Jan 30, 2010 at 3:53 am

    wak lu….stim gua jwb exam 2..yg korang sume bodoh g cari soalan bocor sape suh..huhu.mane dpt bocor dalam tenet ngok……

    [Reply]

  288. ellyda zsazsa wrote on Feb 2, 2010 at 5:20 pm

    bong abis la rame gila org sik senonoh kat sitok eh :) )

    [Reply]

    bongkersz Reply:

    @ellyda zsazsa, post tok pake ku bait idiots… :P

    [Reply]

  289. elvister wrote on Feb 5, 2010 at 9:59 pm

    zzzz budu soalan tu

    [Reply]

  290. inas wrote on Feb 13, 2010 at 4:59 pm

    lucah betul citer nie

    [Reply]

  291. inas wrote on Feb 13, 2010 at 5:00 pm

    jawapan terakhir tu perempuan

    [Reply]

  292. Irfan N wrote on Feb 25, 2010 at 1:32 am

    Haha bongkersz, kitak nangga lah comment org nang dtg nengok blog kitak tok. Semuanya lucu gilak. Kitak polah essay dah la cam yaa, cerita Anwar dengan Saiful. Haha pande kitak buat cerita pakai umur kedak nyaa, sama jak dengan umur Anwar dgn Saiful. :D

    [Reply]

  293. syazaty wrote on Feb 27, 2010 at 4:30 pm

    sapa la yg buat soalan ni??
    x de akal ker??

    [Reply]

  294. ape ke hal???? wrote on Mar 1, 2010 at 12:07 am

    aku punyer la ingat soalan bm bocor…rupe2nya ko pegi karang soalan sendiri,badigol betol…tipah tertipu..tapi lucu la gak..aku perasan soalan ni kan ada unsur politik ni…tapi x pelah sekadar wat lawakkan….

    [Reply]

  295. ubay wrote on Mar 3, 2010 at 10:51 am

    dosa…tak baik…akhir zaman..ini ke umat Muhammad saw

    [Reply]

  296. woody wrote on Mar 9, 2010 at 12:24 pm

    wah aku rasa aku boleh jawab saoalan no. 1 saja, yg lain halal lah, a+ dalam tangan dah…

    jawapannya berbunyi,
    perogol -> 2 hari umurnya
    mangsa -> lusa tu nak mampus

    [Reply]

  297. miliko isozaki wrote on Jun 18, 2010 at 12:14 pm

    ada ke patut pergi salin soalan tuu pastu dia tiru pasti orang akan kata dia itu peniru tak baik kita kenalah bagi sama rata kalau tiru macam tuu tak akan pandai sampai bila bila tukarlah sedikit perangai mu itu……….

    [Reply]

  298. miliko isozaki wrote on Jun 18, 2010 at 12:17 pm

    kalau 2009 hingga 2010 dia tiru lagi pasti insyallah dia akan tak akan pandai sampai ke bila bila hehehehe……

    [Reply]

  299. embah mo. wrote on Sep 4, 2010 at 5:20 pm

    mati lrr or spm punya soalan cam ni..memg garentee lulus..lagi2 yg kaki blue

    [Reply]

  300. cheap ferrari wrote on Nov 25, 2012 at 12:28 am

    Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging
    for? you make blogging look easy. The overall look of your website is wonderful,
    let alone the content!

    [Reply]

  1. 3 Trackback(s)

  2. Oct 28, 2008: Kiss ME! | The Flaccid Mind
  3. Dec 3, 2008: Simple Life » Blog Archive » Soalan bocor kertas karangan Bahasa Melayu Sijil Pelajaran Malaysia 2009.
  4. Feb 3, 2010: uberVU - social comments

Drop a comment :)

Page 1 of 11