»

Liar Liar!! Saiful Bukhari or Najib Tun Razak??


The whole thing just make no sense. Somebody is lying,Β  caught with his pant down! (pun intended). Please read the bold sentences carefully.

1. The following police report was made on 28 June 2008 at 5.45 PM by Mohd Saiful Bukhari bin Azlan, who turns 23 next week (IC No. 850706-01-5687):

“Saya Mohd Saiful Bukhari b Azlan ingin melaporkan bahawa saya telah diliwat oleh majikan saya. Perkara ini berlaku tanpa kerelaan saya. Kejadian terakhir berlaku 26/6/08 di Unit 1151, Kondominium Desa Damansara, Jln Setia Kasih, KL. Oleh itu, tujuan laporan ini dibuat untuk mendapat pembelaan dan keadilan keatas diri saya. Saya juga berasa bimbang dengan keselamatan diri dan keluarga saya jika perkara ini tersebar luas di khalayak ramai. Majikan saya Dato Seri Anwar Ibrahim – Ketua Umum PKR.”

(Source: Rocky’s Bru)

2. Then our generous Deputy Prime Minister, Najib Tun Razak was quoted in the news:

KUALA LUMPUR: Mohd Saiful Bukhari Azlan met with Deputy Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak at the latter’s home to seek his view a few days before he lodged a police report against Datuk Seri Anwar Ibrahim.

(Source: The Star Online)

Question:

How many days is considered ‘a few days’? 3 days? 4 days? Well it does not matter whether ‘a few days’ is 2 days, 3 days or 4 days. This is because, the alleged sodomy last happened on June 26th, 2008 according to the report made on June 28th, 2008 – 2 days after the ‘incident’. Then we have Najib said Saiful Bukhari came to meet him at his residence ‘a few days’ before he made the police report.

Now make your own assumption, WHEN EXACTLY Saiful Bukhari went to see Najib? Cannot be June 27th, because then Najib would say ‘yesterday’ instead of ‘a few days’. It must be June 26th or June 25th or days before that.

This is the interesting part, so this Saiful Bukhari…. HE WENT TO SEE NAJIB DAYS (June 26th, 25th, 24th, 23rd – pick your choice) BEFORE HE MADE THE POLICE REPORT ON JUNE 28th, AND THEN HE WAS SODOMISED ON THE 26th AGAIN?? Does that make any F sense to you?

Let me rephrase it again. According to Najib, Saiful Bukhari went to see him few days before he made the police report and after he met Najib, (his meeting with Najib must be happening either on June 26th or days before that) he was sodomised by Anwar on June 26th?? So, he let Anwar sodomised him again after he met Najib??

The explanations for all this crap only two:

1. The police report making its round in the internet is not the real police report lodged by Saiful Bukhari.

2. Najib Tun Razak was lying.

This brings us to another question, why under now there is no police report handed to the accused – Anwar Ibrahim? The latest news:

Deputy IGP clears the air, he states when Anwar will get report
By LOURDES CHARLES

KUALA LUMPUR: The police will give Datuk Seri Anwar Ibrahim a copy of the police report lodged by his former aide alleging that Anwar had sodomised him “if and when” Anwar is charged in court.

Deputy Inspector-General of Police Tan Sri Ismail Omar said police could not give him a copy now as investigations were still in progress.

(Source: The Star Online)

Funny eh?? Then please do not forget to ask Najib again when the ‘case is complete’ because he said this:

Asked what Saiful had told him, Najib said: β€œA lot.

“The stories are many. Maybe I will reveal them later, but only after the case is completed.

(Source: The Star Online)

Lastly, do you think a hot headed person like Saiful Bukhari would let himself to be sodomised many times by a 61 years old man with bad back without fighting? Read this threat from him to this one guy in Friendster: “Killing Note from Saiful Bukhari” I quote:

Translation:

Subject:Hey Bastard

Don’t let me see you. I will ‘break’ your head. You better remove my sister’s photo. Bastard!

Ugh… I am so scared now… :shock: :shock: Are you?

Tags: , , , , , , , , ,

You probably want to check out these posts as well:

38 Responses to “Liar Liar!! Saiful Bukhari or Najib Tun Razak??”

  1. wong wrote on Jul 19, 2008 at 7:38 pm

    Varu said want to have a break… Chew~ Whoa, you do read each and every word don’t you. Aiyo, get used to it, Malaysia politician always cannot link all their story one mah… πŸ˜†

    [Reply]

  2. bongkersz wrote on Jul 19, 2008 at 8:41 pm

    relax lah bro, so many other posts to read πŸ˜› RWMF, food posts.. bla bla.. hahaha! yeah, i read each and every word πŸ˜›

    [Reply]

  3. clement wrote on Jul 19, 2008 at 10:50 pm

    where’s your najib pics on the sidebar? i used to have a good laugh because of that pic…

    [Reply]

  4. SINDA wrote on Jul 20, 2008 at 1:48 am

    haha.. kantoi di situ..

    nak tipu pun kena bijak juga.. mesti lemah subjek mate ni… patut kena counting betul2 dulu baru boleh buat kronologi kes.. yg kelakor.. ape kes la duk ngadu kat Najib.. tak logik betul.. Najib pun banyak dosa sendiri yang belum terhapus.. huhu

    aku rasa diorang buat fitnah liwat ni pada DSAi sebab tgk dia bukan kaki pompuan cam sesetengah politician.. cuba kalau DSAI kaki perempuan, ada diorang kecoh?? Confirm takk.. sebab diorang sendiri kaki perempuann… cuba cek kes khalwat politicians yang ada dalam simpanan mahkamah tu.. awat tak reveall.. takde plak kena tangkapp ke hape.. relaks jer bayar denda.. haih… Malaysia oh Malaysia..

    [Reply]

  5. NoktahHitam wrote on Jul 20, 2008 at 3:52 am

    Wow bong, nice eyes on Anwar’s allegation.

    Most people who knew Saiful Bukhari, hates him. Maybe because he’s an ass? I dont know.

    [Reply]

  6. KNizam wrote on Jul 20, 2008 at 10:32 pm

    mcm lah dalam dunia ni kan πŸ™„

    [Reply]

  7. Brad Pitt wrote on Jul 20, 2008 at 10:58 pm

    hidup sbg brad pitt lg baik. dpt angelina jolie yg sexy πŸ™‚

    [Reply]

  8. NoktahHitam wrote on Jul 21, 2008 at 5:21 am

    Eh bong, utilizing feedburner nampak? Hahaha.. More readers! Go!! make sure ko pakai PingShot. tu penting gile

    [Reply]

  9. bongkersz wrote on Jul 21, 2008 at 9:32 am

    haha, decided not to put his fugly face there πŸ˜› but it is hilarious eh!

    [Reply]

  10. melbie wrote on Jul 21, 2008 at 9:38 am

    He didn’t give a fight, cuz he love sodoMEE? hehe .. all these allegation, siok bah… got free publicity.. πŸ˜›

    [Reply]

  11. bongkersz wrote on Jul 21, 2008 at 10:10 am

    diorang fitnah liwat, sebab among Malays and Muslims, it is a very very very taboo thing. you can rasuah, bunuh or what ever (exaggerating here) but not liwat. by doing this, they hope to tarnish his image and reduce his supports among Malays especially those living in rural areas.

    chronology case? hah! that’s why they still not issue the police report, given all sort of reasons bla bla.. it’s funny eh? when it comes to anwar, so many procedures, investigations.. need to be done. 😈

    [Reply]

  12. bongkersz wrote on Jul 21, 2008 at 10:25 am

    probably not. he’s a dick. nyahahahahaha!

    [Reply]

  13. zsazsa wrote on Jul 21, 2008 at 10:42 am

    bong eh? ada juak ko blog..

    erm anyway.. i used to read his fiance’s blog but now had been marked private, so is saiful’s recent blog. but his acts are all in question. tak puas hati jumpe najib leh dapat scholarship.

    [Reply]

  14. bongkersz wrote on Jul 21, 2008 at 10:53 am

    elyda πŸ˜€ yeah, i blogged for quite sometime already hahahaha! bah, aku add blog ko to my blogroll.

    his fiance blog started in june, the month this issue was out, so coincidence eh? aku mok juak jumpa najib mintak scholarship further study πŸ˜›

    psttt.. sine ko nek tok?

    [Reply]

  15. zsazsa wrote on Jul 21, 2008 at 11:09 am

    yeap.. konon nya new.. then after a while of people comforting her and calling her all sort of things, tetiba jak dan private pulak..

    and then can go to najib house some more to ask that whether we have to go to the police or not if kenak liwat.. mau tetak jak aku..

    i’m in kl.. still in kl.. balit miri only for hari raya or visiting.. how about you?

    [Reply]

  16. bongkersz wrote on Jul 21, 2008 at 12:13 pm

    sidaknya ingat semua orang bodo kedak sidaknya juak.. 😈

    i was in kl.. company di damansara, but now in kuching for a project πŸ™‚

    [Reply]

  17. Penyokong Saiful wrote on Jul 22, 2008 at 10:38 am

    Saya sokong Saiful. Saiful memang hebat. Berani merogol orang tua Anwar Ibrahim. Okay mungkin saya salah faham. Mungkin Anwar yang merogol Saiful. Anwar memang cinta sama lelaki melayu yang muda dan tinggi. Saiful memang hansome.
    Nampaknya, kena rogol 8 kali. Wow. 8 kali batang anwar masuk pantat Saiful. Memang hebat Saiful. lagi boleh jalan jalan dan buat lapuran polis dan jumpa timbalan perdana menteri.
    Hebat saiful. Pantat besi!

    [Reply]

  18. Say Fool wrote on Jul 22, 2008 at 11:15 am

    Tunang Saiful macam suka lak tunangnya kena liwat.. si Saiful ni lak, jantan takde harga diri, bangga beritau diri kena liwat…tapi siapa sebenarnya yang da liwat dia ni..

    Anwar Ibrahim? logik ker pakcik usia 61 thn, tulang belakang sakit2, tido lantai simen 1 malam da takleh tahan, boleh meliwat satu anak dara..oppss anak ‘lelaki’ usia 23 thn tinggi,badan tegap beberapa kali…

    Uni tak lepas leh jumpa DPM mintak biasiswa ke? Haprak betul mamat2 ni…

    nama pakcik dia lak Uncle Pat, gaya macam ******** … Uncle Pat nak ada share ke? berapa Saiful dapat? 10 juta?

    Akhirat macamana? Da fikirkan ker macamana nak deal lepas mati nanti?

    Dunia da gilaa..Kerana harta dan kuasa, manusia jadi macamni la..

    [Reply]

  19. Archie wrote on Jul 22, 2008 at 2:12 pm

    Hahahhaha.. I like to read the part about the β€œKilling Note from Saiful Bukhari”… aiya, lazy to comment more, for sure, he did that bcos of F $_$ or maybe a scholarship.. LoL!!!
    eh? I dun want to talk about this “nah-jip”, he mcm seekor kerbau yang kena ikat dgn tali. LoL and cant do anything.

    [Reply]

  20. tuan tanah kedaung wrote on Jul 22, 2008 at 6:02 pm

    under police protection ada internet access siotttt….kalau pi detect IP address dia, sure tahu kat mana dia sembunyi… πŸ˜€

    [Reply]

  21. bongkersz wrote on Jul 23, 2008 at 1:08 pm

    lawak bodoh betul mamat tuh.. tapi ko pergi kpmu.net semua sokong dia πŸ˜›

    [Reply]

  22. blinkerzzKisza wrote on Jul 24, 2008 at 8:50 am

    :mrgreen: hmmmmm…..kalo nak d pk..selalunya org yang dah sekali kena liwat da serik tak mo jumpa lagi prang yg berkenaan..ini sampai 8 kali takkan tak serik2 lagi..then baru sekarang nak wat aduan bukan semasa pertama kalinya liwat 2 berlaku..so thats mean saiful nie memang suka kot..!!!konspirasi betoooool!!!!satu hal lagi..saiful nie muda dan kuat dr DSAI akkan 2 pon takleh lawan..or masa liwat 2 DSAI bubuh bodyguard so saiful kena ikut apa je yang terjadi!!! :vangry:

    [Reply]

  23. wak parjo wrote on Jul 25, 2008 at 12:02 pm

    Kenapa terlalu percaya kat anwar.. Cuba selidik mana dia dapat dana untuk pilihanraya.. Anwar sekarang tertekan .. oleh Amerika*Yahudi” yang telah memberikan dana masa pilihanraya dan mahu anwar takeover the country.. bcoz these Jews want to make anwar 2 be anwar sadat II. THINK.. WHY ANWAR is rushing to take over the government.. WHY US sebok pasal case anwar?? Negara mereka sendiri kucar-kacir.. Isu minyak is boulshit… Is is global issues. Turun harga minyak pun tak solve anything.. MANA JANJI PKR?? APA YANG BAIK YANG TELAH DIBUAT OLEH PKR .. APA NASIB MASJID KITA.. IBU TUNGGAL, WARGA EMAS.. OKU.. ADA MEREKA PERGI LAWAT??? LU PIKIR LAH SENDIRI…..

    [Reply]

  24. bongkersz wrote on Jul 25, 2008 at 12:10 pm

    i don’t fucking care who is rushing to take the government, but the current government is a piece of crap i have no problem to give another guy a chance to prove himself. i can always kick the guy out later.

    setakat melawat can solve problem? lu memang bodoh lah. itu wayang saja, lawat..panggil reporter ambik gambar.. “oh kita prihatin”. my foot.

    yeah, jews rule the world. malaysia is so so so so so so so fucking attractive for the jews to lay hands on.

    ps: i rather believe in anwar than najib or pak lah. at least, i believe in his struggle and his cause, not him per se. only idiots idolize a person.

    [Reply]

  25. ueki wrote on Jul 27, 2008 at 10:58 am

    hi guys,

    don’t u ever think that the anuar issue was after gov rise up the fuel price.

    actualy this is just a hot issue to attract people away from fuel issue. i don’t know who’s idea it was.

    just like clintton when he not follow jew order like bush. he was humiliate with sex scandal.it was just a politic games.

    but if saiful wrong he should captured or be jail or sebat due to be very bad person to accusing anwar.

    actualy there is nothing we can do except during election vote in 2010 or 2011 and never forget this issue until that day. of cause fuel issue and anwar issue and new issue coming soon.

    my grammar was suck hope don’t bother u all.

    [Reply]

  26. foongpc wrote on Jul 27, 2008 at 12:06 pm

    I don’t know who is lying. But one thing is for sure, I still don’t see how this Saiful can be forcefully sodomised by 61 year old Anwar. You mean to tell me, Saiful is so weak he’s overpowered by Anwar? Even if it’s true Anwar sodomised him, I can only conclude that Saiful allowed him to do it. How else can you explain it?

    [Reply]

  27. bongkersz wrote on Jul 27, 2008 at 1:09 pm

    i can explain. at 61, anwar must be impotent, so he must be taking viagra that induced some crazy side effects that made him going crazy sodomizing people. must be.

    [Reply]

  28. anak saudi wrote on Aug 3, 2008 at 7:41 pm

    A STUPID 2 MILLION MAN SAIFUL,A MONGOLIAN KILLER IS HAVING TOO MUCH MONEY,REASONLY HE JUST COLLECTED 500 JUTA DARI THE WEAPON TRANSACTION.WHY 2 MILLIONS ONLY,TOO CHEAP TO SELL YOUR STORY.CHEAP ASSHOLE,HAHA………………….

    [Reply]

  29. Nudge wrote on Aug 8, 2008 at 2:16 pm

    We were all stucked up to Altantuya’s case, then came out the election outcry, the hike of fuel price and etc. etc….. Not so long after that we heard that Anwar was ready to contest in by-election… Suddenly, HAHA… it is a BIG news that he sodomised a 23-yo aide.

    Hahaha… What’s the catch?
    Answer: CONSPIRACY which sounds, “Oooi all stupid people of Malaysians….!!! Stop dwelling on the fuel-price-hike, cut off all the talks bout the last election, forget all the news bout Altantuya’s case… NOW AND NOW listen and pay attention to this case! Anwar Ibrahim sodomised that fucking cheap Saiful Bukhari”

    Are we stupid?

    πŸ˜›

    Adan

    [Reply]

  30. bongkersz wrote on Aug 10, 2008 at 9:55 am

    the whole country halt to pay attention to this case, the government cares not about the hike of fuel price, commodity price, our economy. talks are rife economy slump is just at the corner, but malaysia is still busy talking about sodomy, ketuanan melayu and islam.

    [Reply]

  31. mynetworkplaces wrote on Aug 20, 2008 at 6:09 pm

    SORCE:http://www.malaysiakini.com/news/87886

    Mohd Saiful Bukhari Azlan mendakwa beliau diliwat secara paksa oleh penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim di kondominium mewah di Damansara.

    Dakwaan itu diumumkan di sidang media di sebuah hotel di Kuala Lumpur selepas mengangkat sumpah mengikut syariat Islam untuk membuktikan kebenaran dakwaan dirinya diliwat di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta pada jam 6.30 petang tadi.

    Majlis itu disaksikan beberapa pegawai masjid berkenaan dan ahli keluarga Mohd Saiful serta pegawai dari Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi).

    Antara yang hadir ialah Pengarah Jawi, Datuk Che Mat Che Ali.

    Mohd Saiful mengangkat sumpah di Dewan Solat Utama dengan menghadap kiblat dan mengucap dua kalimah syahadah.

    “Saya Mohd Saiful Bukhari Azlan dengan nama Allah saya bersumpah saya telah diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 26 Jun 2008 dan pada hari tersebut Datuk Seri Anwar Ibrahim telah memasukkan zakarnya ke dalam dubur saya.

    “Jika saya berdusta dengan perkara ini, saya berdusta dengan Allah SWT dan akan dilaknat oleh Allah SWT sehingga hari kiamat.”

    Dalam sidang akhbar di sebuah hotel kemudiannya, Saiful berkata, beliau menafikan tindakannya itu bermotifkan politik.

    Ini adalah kali pertama beliau muncul di khalayak ramai sejak membuat laporan polis pada 28 Jun lalu, mendakwa, dia diliwat oleh Anwar.

    Saiful memberitahu pemberita bahawa dia bersumpah dengan al-Quran hari ini, selepas mengumpul kekuatan untuk berbuat demikian.

    Beliau bagaimanapun, enggan menjawab sebarang soalan mengenai Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

    Sebelum ini, Saiful dilaporkan telah menemui Najib di kediaman timbalan perdana menteri sebelum membuat laporan polis.

    Saiful turut menayangkan di sidang akhbar tersebut video selama dua minit menunjukkan dia mengangkat sumpah di Masjid Wilayah Persekutuan petang tadi.

    Saiful berkata, dakwaan diliwat Anwar itu adalah yang pertama berlaku ke atas dirinya dan dia tidak pernah diliwat sebelum ini.

    “Dengan ini saya mencabar Anwar bin Ibrahim bersumpah dengan cara sebenar-benarnya Islam dengan melakukannya di masjid dengan disaksikan oleh ulama dan mufti serta seluruh rakyat Malaysia bagi
    menafikan dakwaan saya adalah tidak benar,” katanya lagi.

    Saiful ditemani oleh bapanya Azlan Mohd Lazim (foto kanan) dan peguam Zamri Idrus ketika menghadiri sidang akhbar selama 10 minit itu.

    Anwar, yang akan bertanding dalam pilihanraya kecil Parlimen Permatang Pauh, telah menafikan sekeras-kerasnya dakwaan tersebut dan mendakwa ia perbuatan musuh politiknya untuk menyekat beliau kembali semula aktif dalam politik.

    Sebelum ini, penasihat PKR itu telah didakwa di mahkamah mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan atas dakwaan melakukan hubungan seks di luar tabii terhadap Saiful.

    Menurut kertas pertuduhan terhadapnya, Anwar didakwa melakukan jenayah tersebut pada petang 26 Jun lalu di sebuah bilik di Desa Damansara Condominium, Bukit Damansara.

    Jika disabitkan kesalahan Anwar boleh dikenakan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan.

    Berikut adalah kenyataan yang dibaca oleh Saiful:

    Saya rasa telah tiba masanya untuk saya menunaikan tanggungjawab saya sebagai orang Islam dan rakyat Malaysia bagi menegakkan hak dan menidakkan yang batil. Saya dengan ini telah bersumpah dengan nama Allah di Masjid Wilayah Persekutuan petang tadi mengikut cara yang dituntut oleh agama Islam, sepertimana yang telah dinasihatkan dan ditunjuk ajar oleh ulama dan mufti berkenaan saya telah diliwat oleh Anwar bin Ibrahim.

    Akad sumpah ini saya lakukan dengan kerelaan saya sendiri yang datangnya dari lubuk hati saya yang mendalam bagi menegakkan kebenaran sebagai seorang yang beragama Islam, berbangsa Melayu dan sebagai seorang rakyat Malaysia.

    Saya juga amat memahami bahawa sumpah dengan nama Allah ini, jika ia tidak benar dan merupakan satu ciptaan saya semata-mata atau mana-mana pihak, maka saya akan dilaknat, ditimpa malapetaka dan bencana kepada saya, serta keluarga, keturunan saya selamanya oleh Allah SWT.

    Saya melakukan sumpah dengan nama Allah SWT kerana mahu membuktikan bahawa dakwaan saya amat benar dan oleh kerana itu, saya amat berani bersumpah. Ini jalan terbaik bagi saya mendapat
    keadilan di dunia dan akhirat dan mengembalikan maruah dan harga diri saya di mana hanya kepada Allah SWT tempat saya mengadu.

    Saya melakukannya kerana Allah SWT. Saya bersumpah di dalam rumah Allah yang mulia tadi bahawa saya telah diaibkan dan diliwat oleh majikan saya Anwar bin Ibrahim dan saya tidak memilih berdolak
    dalih dengan pelbagai alasan serta penipuan kepada seluruh masyarakat tentang isu dakwaan liwat saya ini seperti yang dibuat oleh Anwar bin Ibrahim.

    Dengan ini saya mencabar Anwar bin Ibrahim bersumpah dengan cara sebenar-benarnya Islam dengan melakukannya di masjid dengan disaksikan oleh ulama dan mufti serta seluruh rakyat Malaysia bagi
    menafikan dakwaan saya adalah tidak benar.

    Sesi soalan jawab

    Wartawan: Waktu angkat sumpah siapa saksi?

    Peguam Zamri Idrus: Semua imam-imam Masjid Wilayah Persekutuan.

    Wartawan: Ke mana hilang selama ini?

    Mohd Saiful: Saya bukan menghilangkan diri tetapi mendiamkan diri untk mengumpulkan kekuatan kerana saya telah difitnah, dengan macam-macam, terutamanya sekali oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim. Jadi itulah alasan saya.

    Wartawan: Kenapa Saiful pilih hari ini dan di Masjid Wilayah Persekutuan?

    Mohd Saiful: Saya telah lama berniat nak buat ini tetapi ia perlukan satu kekuatan mental dan juga rohani kerana bersumpah ini bukan sesuatu yang mudah dan boleh dibuat secara suka-suka kerana akibatnya dia boleh dilaknat. Alhamdulillah, Allah SWT telah memberikan saya kekuatan dan saya bersumpah pada hari ini.

    Wartawan: Adakah kerana esok penamaan calon di Permatang Pauh.

    Mohd Saiful: Tidak, tidak, sama sekali.

    Wartawan: Bagaimana perasaan Saiful lepas bersumpah?

    Mohd Saiful: Alhamdulillah, saya berasa lega dan buat pertama kalinya saya dapat memberanikan diri dan diberikan kekuatan oleh Allah SWT untuk berdepan dengan para wartawan.

    Wartawan: Kamu bercadang berkempen di Permatang Pauh?

    Mohd Saiful: This is not a political matter (ini bukan satu perkara politik), ini adalah dakwaan kes peribadi antara Anwar Ibrahim dan saya.

    Wartawan: Tetapi ingat, tuduhan ke atas Anwar adalah suka sama suka?

    Mohd Saiful: Saya ingin tegaskan di sini bahawa perkara itu berlaku tanpa kerelaan hati saya.

    Wartawan: Ada yang kata lebih daripada sekali.

    Mohd Saiful: Itu saya akan beri keterangan di mahkamah.

    Wartawan: Betul kamu buat pemeriksaan di Pusrawi?

    Mohd Saiful: Itu saya akan jawab di mahkamah.

    Wartawan: Kenapa pada mulanya kamu pergi ke Hospital Pusrawi?

    Mohd Saiful: Itu keterangan di mahkamah nanti.

    Wartawan: Tapi betul Saiful pergi ke Pusrawi hari itu?

    Mohd Saiful: Keterangan di mahkamah. Saya akan bagi keterangan. Dan iyalah, saya bukan seperti Datuk Serri Anwar Ibrahim ingin melaksanankan media trial, jadi saya akan memberikan keterangan saya dan bekerjasama semasa di mahkamah nanti.

    Wartawan: Ini kali pertama kamu diliwat?

    Mohd Saiful: Ya, pertama kali.

    Wartawan: Besok penamaan calon, kenapa hari ini… saya harap kamu faham. Saya bukan nak buat apa-apa, tanya saja.

    Mohd Saiful: Saya faham, secara kebetulan saja. Kalau nak ikutkan kita pun tak tahu Anwar akan bertanding. Laporan saya itu pun 28 Jun, kita tak tahu dia akan bertanding bila. Tetapi saya ingin tegaskan di sini, saya memerlukan kekuatan dan alhamdulillah Allah SWT memberikan saya kekuatan untuk mengadakan sumpah hari ini. Dan hari ini hari Jumaat, hari yang sangat dirahmati Allah SWT.

    Wartawan: Anwar kata masa itu dia ada saksi dan dia tak pernah keseorangan dengan Saiful pada masa tersebut.

    Mohd Saiful: Itu kita tengoklah di mahkamah nanti.

    Wartawan: Benar kamu buat laporan polis? Kamu ada salinan laporan polis?

    Mohd Saiful: Saya nak tegaskan di sini, saya buat laporan polis 5.30 tetapi saya tengok dalam 6.30 dah terpapar di SMS dan lamanweb. Saya tidak tahu kenapa. Dan saya sendiri yang menulis laporan
    polis tersebut.

    Wartawan: Adakah kamu bertemu Datuk Najib?

    Mohd Saiful: Itu saya akan jawab di mahkamah.

    Wartawan: Kalau Anwar melakukan sumpah, apa pandangan kamu?

    Mohd Saiful: Ok tidak apa. Saya telah melakukan tanggungjawab saya. Saya sudah lakukannya. Jikalau beliau hendak lakukan, terpulang kepada beliau sebab ia bukan tentukan sama ada salah atau tidak. Kita tengok di mahkamah nanti.

    Mohd Saiful: Jumpa 10 haribulan nanti di mahkamah. Terima kasih.

    Mohd Saiful kemudiannya beredar melalui pintu belakang dengan peguamnya dan tidak mahu menjawab lagi soalan wartawan.

    [Reply]

  32. bongkersz wrote on Aug 20, 2008 at 9:03 pm

    This kind of crap I already read. Thank you anyway. So what? Holding Quran using left hand, that tells you a lot about his ‘sumpah laknat’. Please lah. Sumpah my ass.

    [Reply]

  33. Empangan Emas wrote on Aug 31, 2008 at 8:34 pm

    I think it’s a bit of untruth to say that Malays being Muslims would not be as offended by murder, bribery or whatever as they would be by sodomy. Actually, Malays being Muslims SHOULD be equally offended by those things, and I do believe many are.

    I think the reason that sodomy is the accusation of choice here and not murder or bribery is perhaps because that is one crime that BN hasn’t been caught with its pants down with, pun entirely intended.

    Come on, think about it. Can they accuse Anwar of bribery with a straight face ?

    [Reply]

  34. daniel wrote on Mar 25, 2009 at 10:02 pm

    stupid asso no brain for accusing for pantat kena main satu dunia akan sumpah orang macam ini tunggu hari khiamat

    [Reply]

  35. Fadi wrote on May 12, 2010 at 5:25 pm

    Kalau dulu, apa org tulis dlm akhbar, memang orng akan percya bulat-bulat. Sekarang zaman dah berubah, zaman internet, zaman org boleh dapat klu tanpa siasat. Apalah bodoh sangat nak fitnahkan org. Since, Si bodoh tu dah angkat sumpah, saya adalah diantara kalangan orang-orang yang sentiasa menadahkan tanganku, kehadrat Yang Maha Berkuasa “Ya Allah, engkau laknatilah org yang mendustakan dan mempermainkan AgamaMu, Engkau berikan balasan Mu terhadap orang yang berdusta ketika dengan berdusta, kerana mereka adalah hambamu yang hina dan kejam. Dan Engkau laknatilah orang-orang yang bersubahat dengannya. Ya Allah! Engkau selamatkan lah hambamu yang teraniaya disebabkan fitnah. Amin! Ya Rabbialamin!.

    Insyaalah!

    [Reply]

  1. 3 Trackback(s)

  2. Jul 20, 2008: Kena tag ngan Cik Su & Changelog | :: my life 4 hire ::
  3. Jul 21, 2008: Death threat from Saiful Bukhari Azlan !! | :: my life 4 hire ::
  4. Aug 13, 2008: Saiful is key witness?? Perversion of justice!! « The Dandelions

Drop a comment :)

Page 1 of 11